Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VRUĆI METAL

Novi BMW X2 – iz stare hrvatske tvornice u svijet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još koji mjesec i više nećete moći nabrojati sve BMW-ove X modele na prste dvije ruke...

Dobro zašto ovaj X2 izgleda kao BMW serije 1 na steroidima?
BMW X2 je SAC (Sport Activity Coupe) i po nomenklaturi trebao bi stajati između modela X1 i X3 no već dimenzije zbunjuju. Novi X2 kraći je i niži od modela X1 punih 7 centimetara. Prema riječima BMW-ova dizajnera Adriana van Hooydonka “X2 je ekspresija moderne i ekstrovertirane dinamike vozila s vlastitim karakterom.” U slobodnom prijevodu svi vi koji vozite staru seriju 1 priznajte se kako ste prerasli to vozilo te trebate novo.

Pročitajte i ovo PR Oglas Započnite 2024. godinu sa stilom: BMW 118i EXCLUSIVE M paket uz veliku uštedu i bogatu dodatnu opremu Slika nije dostupna Insider Koji se novi automobili najviše kupuju u Europi?

Ok, ovo je nezamjenjivo BMW izvana i unutra. Jesu li dodali nešto novo?
Stara mudrost kaže kako ne treba mijenjati konja koji pobjeđuje. U Münchenu to dobro znaju zato posebnih novosti nema u X2 modelu. Napravljen je na UKL2 platformi kao i ostali manji BMW modeli i po koji MINI. Izbor motora iz ogromne BWM-ove ponude od trocilindarskog 1.4 benzinca do 2.0 dizelaša također nije iznenađenje. U početku, ožujak 2018., u BMW-u napominju svi motori neće biti dostupni. Isto tako nema govora o pravom M modelu i električnoj ili hibridnoj verziji. Nikad ne reci nikad, kaže također stara poslovica.

Kakve veze ima hrvatska tvornica u naslovu?
Stare hrvatske tvornice ipak nisu bezvrijedne. BMW je snimanje promo fotografija novog SUV-a odradio u staroj tvornici aluminija u Lozovcu.

Lozovac factory Croatia from Michel Blossier on Vimeo.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene