Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VRUĆI METAL

Mercedes-AMG G 65 vs BMW X7 – Crno-bijeli svijet automobilske budućnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U razmaku od par dana stigla su dva automobila gotovo istih dimenzija, jednake praktičnosti ali s potpuno različitim mjestom u budućnosti

Sljedeći tjedan na frankfurtskom autoshowu bit će prikazno nebrojeno novih crossover, SUV modela.
Već i prvoškolci znaju kako će njihov prvi auto biti te vrste.

BMW je svojoj X seriji odlučio dodati još 2 modela – X2 i X7. Ovaj zadnji punog imena X7 Concept iPerformance svojom pojavom i dimenzijama nikad se neće moći sakriti u popodnevnoj gužvi. Cjelokupni dizajn zbog predimenzioniranih elemenata je vrlo diskutabilan no za konačni sud treba pričekati finalnu verziju.

Zamišljen kao terenska verzija BMW-ove direktorske Sedmice, iznutra je opremljen poput najboljeg minimalističkog ureda s puno ekrana i udobnim foteljama. Očito je da ovaj auto nećete htjeti voziti već biti voženi.

To ima smisla jer ga neće, poput BMW-a 760i, pokretati V12 benzinski motor sa 610 KS, već vrlo sigurno štedljivi četverocilindraš s nekoliko manjih turbo puhala i elektro motorima.

S druge strane na frankfurtski derbi Mercedes stiže s AMG igračem koji od 1979. u raznim verzijama ne prestaje privlačiti pažnju. Za ovu priliku G-wagen nazvan AMG G 65 Exclusive Editon i dalje ispod prednjeg poklopca ima šestlitarski V12 biturbo motor sa 630 KS i točno 1000Nm okretnog momenta. Mercedesovi dizajneri našli su još luksuznih detalja kojima su podigli zanimanje ali i cijenu za potencijalne kupce.

Hipotetsko pitanje koje se samo nameće: Koji od ova dva stroja bi uzeli s parkinga za avanturu u neizvjesnoj Mad Max budućnosti?

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene