Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Servisni savjetnik

Kućni ljubimci u automobilu: Kako ukloniti dlake sa sjedala?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naši dragi kućni ljubimci stvaraju nam probleme: njihove su dlake posvuda! Kako ih izbaciti iz automobila? Internet je pun mitova i legendi na tu temu.

Volim grliti svoju Megi, ali s njom imam i životinjski problem: linja se! Nasreću, jer je zahvaljujući tome moja labradorica postala moja kolegica. Njezina zadaća: valjati se na sjedalu testnog vozila i izgubiti što više dlaka.
Naša zadaća: saznati kako ih najlakše ukloniti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vlasnik dobio kaznu Njemački ovčar do smrti izgrizao mješanca: "Postojala je opasnost da će napasti i vlasnicu" Ivana Crnoja, predsjednica Udruge Pobjede U KORONAKRIZI Hrvati su u posljednje dvije godine udomili ili kupili više od 120 tisuća pasa, ali postoji i druga strane medalje: "Probajte zamisliti da ste zadnja rupa na svirali"

„Naravnom, usisivačem“, reći ćete. Nije točno!

Mnogi usisivači na benzinskim postajama više ispuhuju mlaki zrak nego što išta usisavaju. Potrošit ćete kovanice, a dlake će i dalje ostati. Što učiniti? Guglati! Hm, Google uvijek ima odgovor na sve... pa tako i na pitanje kako sa sjedala nestaju pseće dlake. Ili, još bolje, kako navodno nestaju.

Tu je, primjerice, nevjerojatan savjet da ih uklonite finom najlonskom čarapom koju ste prethodno navlažili. Odmah smo se snašli u redakciji − i dobili crne najlonke, veličine 38, model za nas nepoznat. Što da kažemo? Stvar se možda može iskoristiti umjesto klinastog remena za staru VW Bubu, ali njome se ne mogu ukloniti dlake!

Savjeta ima još mali milijun. Odrezati komad ljepljive vrpce za pakiranje dugačak 25 centimetara, napraviti kolut s ljepljivom stranom prema van i to navući preko prstiju. Uspijeva odlično, ali zahtijeva strpljenje i predanost.

Pravilno ste zamijetili, zalijepe se čak i dlake koje su se zarile duboko u jastuke. Međutim, potrebno je pet do šest puta omatati ljepljivu vrpcu oko prstiju, što može jako iživcirati.

Koliko su dobra sredstva za uklanjanje psećih dlaka?

Čudesna četka. Savitljive specijalne četkice gotovo da su izvukle sve dlake iz sjedala, a i jahači konja se zaklinju u njih. Utvrdili smo: dobar izum koji s pravom osvaja drugo mjesto.

Rukavice od gume. One čine prava čuda. Prijeđite rukavicom preko sjedala prekrivenog dlakama i većina će dlaka nestati. Preostale izvucite prstima.

Vrpca za pakiranje. Naš emocionalni pobjednik: ljepilo izvlači sve dlake iz jastuka. Kako biste očistili cijeli automobil od dlaka, morate najmanje pet do šest puta omotati ljepljivu vrpcu oko prstiju.

Rukavica od mikrovlakana. Gornja površina od mikrovlakana trebala bi izvući dlake iz sjedala i zadržati ih. Rukavica se pere. Stvarno funkcionira, ali nije uklonila sve dlake.

Jelenja koža. Vlažnom krpom trljate preko dlaka – većina Googleovih rezultata tvrdi da je učinkovitija od usisivača. No dobro, „Jimmy Jazz“ neka tako čisti prozore.

Spužvica za suđe. Jeftino rješenje. Navlažite spužvicu za suđe i kružnim pokretima trljajte preko psećih dlaka - također savjet s interneta. U tome ima nešto meditativno: trljati i trljati, a ne događa se – ništa!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene