Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KLASIK

Ferrari, Monaco i Schumacher u istoj rečenici – moderna umjetnost na prodaju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aukcija u studenom bit će glavna meta fanatika Formule 1 koji bi tom kupnjom imali priliku ''osvojiti jackpot''.

Sjećate li se prolaska prvog bolida ciljnom ravninom 2001. godine na završetku GP utrke u Monacu? Za upravljačem je sjedio najuspješniji čovjek ovog sporta – Michael Schumacher – a tim je pothvatom označio još jednu u nizu pobjeda koje su ga odvele do 4. naslova prvaka, a Ferrari do 11. titule najboljeg konstruktora.
Bolid kojim je Nijemac upravljao također je jedan od Ferrarijevih najuspješnijih.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Klasik Revolucionarni model omiljen među mafijom i policijom Slika nije dostupna KLASIK Nevjerojatni automobili nastali iza željezne zavjese u Istočnoj Njemačkoj!

Nosi naziv F2001, što simbolično označava sezonu za koju je bio namijenjen, koja se sa samo dva Michaelova neosvajanja podija uvrstila među rekordne, ali, usuđujemo se reći, gledateljima najdosadnije u povijesti Formule 1.

Dok se pokušavamo prisjetiti tih slavnih dana F1, gledamo u fotografije F2001 bolida s brojem šasije 211 koji će aukcijska kuća RM Sotheby’s u studenome prodati najustrajnijem u nadmetanju s ciframa. Pobjednik će iz New Yorka u svoju garažu odvesti potpuno funkcionalni Ferrari kojim je Michael osvojio Grand Prix u Monacu, drugim riječima dio baštine prestižnog automotosporta. Uz to, prema procjenama renomiranih umjetnika, i djelić moderne umjetnosti.

25 milijuna kuna početna je cifra aukcije, no možemo se složiti da je vrijednost Ferrarijeva bolida neprocjenjiva.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene