Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Virtualni petrolist

Ekskluzivno na premijeri Gran Turisma Sport vozili smo novom trkaćom stazom ispod Biokova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gran Turismo Sport novi je nastavak ponajbolje virtualne simulacije vožnje koju smo nakon četiri godine napokon dočekali

Već je 20 godina prošlo od kada se Gran Turismo pojavio na prvoj Playstation igraćoj konzoli. U tih dva desetljeća mala je mogućnost, ako volite automobile, da niste dočekali zoru jureći “naturpijanim” Toyotinim Suprama ili Nissanovim GTR-om po izmišljenim ili pak stvarnim trkaćim stazama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Opasna planina FOTO Drama na Biokovu: Helikopter nije mogao sletjeli, čak 40 HGSS-ovaca satima ručno nosili unesrećenog planinara Požar - 1 NAKON NEVREMENA Gori na vrhu Biokova: Teren je nepristupačan, vatrogasci će dežurati cijelu noć

Početak prodaje novog naslova, znakovitog imena – Sport, premijerno smo dočekali, početkom ovog tjedna, u talijanskoj Modeni uz tvorca Gran Turisma i njegovu ekipu iz Polyphony Digitala.
Kao i prije četiri godine na Ascariju u Španjolskoj i ovdje se Playstation potrudio osigurati stazu (Autodromo di Modena) i nekoliko sportskih automobila za tipičan Gran Turismo doživljaj.

Taj dio GT druženja ne postoji zbog pukog prenemaganja i hvalisanja već ekipa iz Playstationa želi vam dati priliku za usporedbu “prave stvari” i podnaslova koji tu stoji od prvog dana – The Real Driving Simulator.

Nema sumnje da ovozemaljsko “rundanje” po stazi nema zamjenu. Trenutno.
Razvoj tehnologije nekim novim klincima možda će jednog dana ponuditi nešto više. Mi danas trebamo biti zahvalni ljudima poput Kazunorija Yamauchija što su svoju genijalnost usmjerili na simulaciju vožnje dostupnu svima.

Gran Turismo Sport napredovao je u približavanju zakona fizike koje osjećate prilikom vožnje automobila baš kao i grafičkom dojmu okoline u kojoj se nalazite. Iako priznaju napredak od zadnjeg GT-a, nikad zadovoljni “gejmeri” iz cijele Europe u čijem smo društvu bili, pronalazili su različite zamjerke koje su više plod njihovih očekivanja i neiskustva realne vožnje nego li nezalaganja i štednje japanskih programera.

Osnovni zadatak ovogodišnjeg GT-a, nije kao u prošlim izdanjima utrkivanje protiv umjetne inteligencije već mrežno utrkivanje protiv stvarnih ljudi iz cijelog svijeta. Sada je gentlemen driving apsolutni imperativ.

U polusatnom intervju s Yamauchi-sanom, koji ne bježi od vrlo kritičkih i direktnih pitanja, dobili smo odgovore vezane uz nove nastavke Gran Turisma, tehnološka ograničenja koja danas ipak na Playstationu postoje te potvrdu osnovne ideje kako simulacija vožnje ne smije biti nemoguće teška da bi imala vrijednost.

Na kraju krajeva niti stvarna vožnja automobila nije zabavna kada se borite za život već kad u punoj kontroli uživate u otkrivanju njegovih mogućnosti.

Kaz je priznao da nikada nije bio u Hrvatskoj ali su ga fotografije pogleda na Biokovo, koje su mu suradnici donijeli, stvarno očarale i zato je odlučio preseliti lokaciju staze Dragon Trail u Hrvatsku.
Novi Gran Turismo Sport od 18.10. dostupan je u odabranim hrvatskim trgovinama i Playstation Storeu. Ako vam mogućnosti to dopuštaju priuštite si igru i vježbajte vještinu vožnje.
Možda se sretnemo negdje podno Biokova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene