Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Insider

Američki filmski junaci voze europske automobile

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Futuristi očito vjeruju kako će europski proizvođači automobila biti jedini izbor samostalnog prijevoza u dalekoj budućnosti.

U hrvatskim kinima upravo se prikazuje nastavak legendarnog SF filma Blade Runner. Dok se radnja prvog dijela (snimljenog 1982.) odvijala u “dalekoj” 2019. godini, ovogodišnji blockbuster smješten je u 2049. U turobnom, postmodernističkom svijetu glavni junak juri onim što je preostalo od ulica Los Angelesa – u Peugeotu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna INSIDER Imperija uzvraća udarac – detaljni popis Mercedes-Benz modela do 2020. godine Slika nije dostupna INSIDER Automobilske predrasude - što ljudi misle o vama ako vozite BMW, Fiat ili Hondu?

Gotovo je nemoguće ovaj detalj primijetiti kroz dinamični ritam filma, no fotografije s promotivnih partija otkrivaju logo na prednjem dijelu vozila. Zanimljivo je kako Peugeot od 1991. ne prodaje svoje automobile u Trumplandu.



U nekim scenama razaznaju se obrisi i drugih europskih automobila poput VW Bube.

Drugi, tek nadolazeći kinohit – Liga Pravednika – koji čine superjunaci poput Batmana, Flasha i Wonder Woman u prvi plan stavlja Mercedesove automobile.

Bruce Wayne u civilnom odijelu vozi Mercedesov Gran Turismo Vision, koncept nastao još 2013. godine za potrebe PlayStationove simulacije vožnje.

Mercedesov GT Vision 2013. godine bio je zamišljen kao superjurilica s 577 konjskih snaga. Sve do sada nije bio model u pravoj veličini, no holivudski budžet očito je dozvolio i takvu ekshibiciju. Srebrna strijela budućnosti barem na fotografijama izgleda vrlo moćno.

U filmu se također nakratko može vidjeti Wonder Woman kako vozi Mercedesovu E-klasu u kabriolet-izvedbi. Taj je primjerak u vrijeme snimanja filma bio jedinstven prototip te je sklepan samo za tu prigodu. Konačna verzija koja je prikazana na ženevskom autoshowu još je bila u završnoj fazi testiranja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene