Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Insider

Američki filmski junaci voze europske automobile

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Futuristi očito vjeruju kako će europski proizvođači automobila biti jedini izbor samostalnog prijevoza u dalekoj budućnosti.

U hrvatskim kinima upravo se prikazuje nastavak legendarnog SF filma Blade Runner. Dok se radnja prvog dijela (snimljenog 1982.) odvijala u “dalekoj” 2019. godini, ovogodišnji blockbuster smješten je u 2049. U turobnom, postmodernističkom svijetu glavni junak juri onim što je preostalo od ulica Los Angelesa – u Peugeotu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna INSIDER Imperija uzvraća udarac – detaljni popis Mercedes-Benz modela do 2020. godine Slika nije dostupna INSIDER Automobilske predrasude - što ljudi misle o vama ako vozite BMW, Fiat ili Hondu?

Gotovo je nemoguće ovaj detalj primijetiti kroz dinamični ritam filma, no fotografije s promotivnih partija otkrivaju logo na prednjem dijelu vozila. Zanimljivo je kako Peugeot od 1991. ne prodaje svoje automobile u Trumplandu.



U nekim scenama razaznaju se obrisi i drugih europskih automobila poput VW Bube.

Drugi, tek nadolazeći kinohit – Liga Pravednika – koji čine superjunaci poput Batmana, Flasha i Wonder Woman u prvi plan stavlja Mercedesove automobile.

Bruce Wayne u civilnom odijelu vozi Mercedesov Gran Turismo Vision, koncept nastao još 2013. godine za potrebe PlayStationove simulacije vožnje.

Mercedesov GT Vision 2013. godine bio je zamišljen kao superjurilica s 577 konjskih snaga. Sve do sada nije bio model u pravoj veličini, no holivudski budžet očito je dozvolio i takvu ekshibiciju. Srebrna strijela budućnosti barem na fotografijama izgleda vrlo moćno.

U filmu se također nakratko može vidjeti Wonder Woman kako vozi Mercedesovu E-klasu u kabriolet-izvedbi. Taj je primjerak u vrijeme snimanja filma bio jedinstven prototip te je sklepan samo za tu prigodu. Konačna verzija koja je prikazana na ženevskom autoshowu još je bila u završnoj fazi testiranja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene