SVJETSKO PRIZNANJE

NAGRADA U RUKAMA Zoran Marinović osvojio reportažom za Provjereno

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Zoran Marinović nagrađen je kao reporter-redatelj za originalan istraživački pristup za filmove.

Hrvatski reporter, snimatelj i reporter-redatelj, Zoran Marinović, za reportaže o posljednjim brazilskim Indijancima te okrutnoj tradiciji ubijanja Mingi djece u Etiopiji, dobio je nagradu na Green Montenegro Film Festivalu.

Pogledaj i ovo Sabina Tandara Knezović prestižna nagrada Sabina Tandara Knezović dobitnica je Večernjakove ruže u kategoriji TV osoba godine: ''Hvala mojoj Novoj TV koja je iza mene''

Za sjajna djela „Mingi – prokleta djeca“ i „Provjereno – duboko u džungli“, kao reporter-redatelj nagrađen je za originalan istraživački pristup za filmove. U prelijepoj zemlji Etiopiji, Marinović je istražio i prenio okrutnu tradiciju plemena Mingi iz doline rijeke Omo gdje prakticiraju običaj ritualnog ubijanja djece koja se proglašavaju prokletima.

Ovjekovječio je bitku posljednjih plemena brazilskih indijanaca za očuvanje vlastite kulture, industriju koja uništava njihov okoliš, vlasti koja smanjuje njihov teritorij i globalizaciju koja nezaustavljivo dolazi i u njihova sela.

Iako ih je nekada bilo više od 6 milijuna, a danas manje od 400.000 te se suočavaju s vlastitim problemima, brazilski indijanci ne gube iz vida širu sliku te brinu za budućnost čitavog svijeta.
Marinovićeve reportaže prikazane su u emisiji „Provjereno“, a život brazilskih indijanaca i inspirativnu priču o tome zašto se brinu za budućnost čitavog svijeta, a ne samo njihovog komada džungle, pogledajte OVDJE.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene