velika tragedija

Priča koja se veže uz njenu smrt je sablasna, a imala je samo 12 godina kada je iznenada preminula

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Heather O'Rourke proslavila se u filmskom serijalu "Poltergeist" jer ju je Steven Spielberg uočio na ručku s mamom i smatrao savršenom za ulogu, a preminula je samo nekoliko dana prije nego što je izašao treći film.

Heather O'Rourke preminula je sa 12 godina, a dobro ju pamte obožavatelji kultne horor franšize "Poltergeist" koja ju je proslavila. 

Pogledaj i ovo Film Fabelmanovi - 1 Rijetkost u današnjem vremenu Odrastanje jednog dječaka, obiteljski razdor, ljubav i snovi u filmu koji vas može potpuno promijeniti!

Prvi film serijala je izašao u kina 1982. i dječja glumica ga je snimila kao 5-godišnjakinja, a postigao je veliki uspjeh diljem svijeta. Radnja se temelji na priči višestrukog osvajača Oscara, redatelja Stevena Spielberga. 

Naime, obitelj Freeling se useli u kuću u novoizgrađenom naselju i ubrzo se počinju događati neobjašnjive stvari. Pritom najmlađa članica Carol Anne, koju je utjelovila Heather, počinje komunicirati s nekim koga samo ona može vidjeti. O'Rourke je glumila u sva tri nastavka franšize, a samo je prvi postigao veliki uspjeh i ostvario zaradu od 127 milijuna dolara. 

Spielberg je odlučio angažirati tada petogodišnju Heather nakon što ju je uočio dok je ručala s majkom u blizini seta gdje je četiri godine starija sestra Tammy snimala film "Novčići s neba". Prišao im je kad je vidio da su pojele i zamolio da dođu na audiciju te je sljedećeg dana dobila ulogu. Tada je kao opcija za lik Carol Anne otpala Drew Barrymore koja je i redateljevo kumče. 

Osim u kultnoj franšizi, Heather je glumila u komičnoj seriji "Sretni dani" te imala još nekoliko pojavljivanja na televiziji. Spielbergov horor je postao ozloglašen zbog događanja na setu i tragedija koje su se dogodile glumačkoj postavi, a upravo se smrt O'Rourke smatra najgorom s obzirom na njezine godine. 

Preminula je nekoliko dana prije nego što je izašao u kino treći dio "Poltergeista" zbog komplikacija izazvanih jakom gripom. Tada je imala 12 godina i pokopana je dan nakon premijere filma. 

Inače, Julian Beck koji je glumio zlog duha u drugom nastavku filma Hugh Kanea, umro je od raka tijekom snimanja filma. Tijekom snimanja istog nastavka preminuo je i glumac Will Sampson.  Dominique Dunne je utjelovila najstarije dijete u originalnom filmu, a život je izgubila od ruke svog dečka koji ju je zadavio nedugo nakon što je film objavljen.

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Simon Baker i Rebecca Rigg (Foto: Profimedia) Simon Baker i Rebecca Rigg (Foto: Profimedia) +0 Simon Baker i Rebecca Rigg (Foto: AFP) Celebrity Bez ijedne afere i skandala, a onda šok! Neodoljivi šarmer potvrdio vezu s 15 godina mlađom djevojkom

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene