A samo je njoj vjerovala...

Smrt koja je šokirala cijeli svijet: Ubila ju je najbolja prijateljica samo nekoliko dana prije 24. rođendana

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Selena Quintanilla-Perez branila je prijateljicu Yolandu Saldívar sve dok se nije pojavilo previše dokaza protiv nje i suočila se s njom, pa je sve završilo kobno.

Ubojstvo pjevačice Selene Quintanille-Perez šokiralo je cijeli svijet, a preminula je oko dva tjedna prije svog 24. rođendana. 

Selena se počela baviti pjevanjem tejano glazbe u ranom djetinjstvu i već s osam godina je imala svoj prvi koncert. Ubrzo nakon toga imala je brojne nastupe i nije ih mogla uskladiti sa školom, pa je srednju školu završila dopisno. 

Pjevačica je 1989. objavila debitantski album, koji je nazvala "Selena", a bio je hit kao i ona četiri koja je objavila kasnije. S 23 godine dosegnula je vrhunac svoje karijere i javnost ju je prozvala meksičkom Madonnom. 

Kako je bila jako popularna, uz pjevanje je dobila angažmane za glumu i modeling, a i sama je pisala pjesme te dizajnirala odjeću. Nazivali su ju modnom ikonom pa je pjevačica 1994. otvorila dva dućana Selena Etc. sa svojom linijom odjeće. 

U svom novom poslovnom poduhvatu odlučila je važnu ulogu dodijeliti bliskoj osobi. Naime, zaposlila je svoju prijateljicu Yolandu Saldívar kao menadžericu butika, što se kasnije pokazalo kobnom odlukom. 

Brojni zaposlenici u dućanima su se žalili Seleni i njezinu ocu Abrahamu Quintanilli na Yolandino ponašanje, ali ona im nije vjerovala, već ju je branila, pa i zaposlila kao svoju agenticu. Kako je Yolanda bila i predsjednica kluba obožavatelja pjevačice, i tu su se počeli pojavjivati problemi. 

Sve više obožavatelja 1995. godine zvalo je Selenina oca i požalili su se da su uplatili članstvo, ali da im zauzvrat ništa nije dano. Abraham je pokrenuo istragu i saznao da Yolanda potkrada njegovu kćer. 

Selena se zbog svega toga konačno suočila s Yolandom  u motelskoj sobi i žestoko su se posvađale. U jednom trenutku Saldívar je posegnula za pištoljem koji je držala u torbici i upucala je pjevačicu. Selena je zadnjim atomima snage stigla do recepcije i rekla je zaposlenicima tko ju je upucao prije nego što se onesvijestila. 

Hitno je prebačena u bolnicu u gradu Corpus Christi u Teksasu, no nije preživjela operaciju. Preminula je 31. ožujka 1995., 16 dana prije svog 24. rođendana. Na njezinu pogrebu okupilo se oko 30.000 ljudi, među kojima je bilo puno obožavatelja koji nisu mogli vjerovati da je ubijena. 

Dva tjedna nakon njezine smrti George W. Bush, koji je tada bio guverner Teksasa, njezine rodne države, proglasio je rođendan pjevačice, 16. travnja Danom Selene. U listopadu 1995. Yolanda je osuđena na doživotnu zatvorsku kaznu zbog Selenina ubojstva. 

Dvije godine nakon njezine smrti snimljen je film o Seleni, a utjelovila ju je Jennifer Lopez, koja nije bila toliko slavna kao danas. O životu prerano umrle pjevačice i Netflix je osmislio seriju čija će prva epizoda biti premijerno prikazana 4. prosinca. 

Selenu igra Christian Serratos, glumica poznata po seriji "Walking Dead". Inače, nedavno se na smrt pjevačice osvrnuo njezin muž, gitarist Chris Pérez (51), koji je bio dio njezina benda i vjenčali su se 1992. godine.

"Ono što je postala, njezin značaj, posebno za latinsku kulturu i žene, i sama njezina pozitiva o kojoj je često govorila i pokazivala ju i na pozornici i izvan nje. Vjerujem da su ju njezini obožavatelji smjestili na visoku poziciju na kojoj je i dan-danas. Od svih ljudi koje sam upoznao u svom životu, ne znam nikog tko je to zaslužio više od nje", ispričao je. 

Otkrio je i kako je počela njihova ljubavna priča, kao i da je veliku ulogu imao Selenin stariji brat, kojeg je nagovorila da pita Chrisa što misli o njoj. "Trudio sam se biti odgovoran jer sam postao blizak sa svima u bendu i jako smo dobro surađivali. Nikad nisam bio čovjek koji bi uzrokovao neke razmirice. Htio sam da sve bude dobro", rekao je Perez nakon više od 25 godina od smrti pjevačice. 

1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Emily Ratajkowski (Foto: Getty Images) +0 Emily Ratajkowski (Foto: Instagram) Celebrity Iznenadila je objavom da čeka bebu, a onda je trbuščić pokazala u haljini koju samo ona može odjenuti

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene