svi htjeli isprobati

Njihova romantična priča pokrenula je trend koji je mogao završiti kobno, pa je policija izdavala upozorenja

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Film "Ljubav i praznici" napravljen je baš za glumce Kate Winslet, Cameron Diaz, Judea Lawa i Jacka Blacka, a scenaristica i redateljica Nancy Meyers svoj je naum uspjela ostvariti i napravila je hit.

Romantična komedija "Ljubav i praznici" postala je dio uobičajenog filmskog repertoara za Božić, a prati dvije žene koje pred blagdane odluče pobjeći iz svoga doma. 

Pogledaj i ovo Camron Diaz - 2 kakvo iznenađenje! Velika vijest u životu glumice koja se povukla iz posla koji ju je proslavio, divnu novost dočekala je u tajnosti!

Iris, koju je utjelovila Kate Winslet, živi u Londonu, a Amanda, koju tumači Cameron Diaz, ima kuću u Los Angelesu. Obje pate zbog propalih veza i dogovore se preko interneta da će zamijeniti svoje domove na dva tjedna. Uvjerene su kako će samovati u kući one druge, no ubrzo se pokaže da će imati zanimljivo društvo. 

U filmu se pojavljuju i Jude Law, koji tumači Irisina privlačnog brata, te Jack Black, koji je odigrao Amandina kolegu Milesa. Zanimljivo je da je Nancy Meyers, koja je poznata po dobrim komedijama, napisala scenarij za ovu komediju odmah si zacrtavši da će uloge odigrati Kate, Cameron, Jude i Jack, a to je i ostvarila.

Ulogu bivšeg Irisina partnera odglumio je Rufus Sewell, koji je i u stvarnom životu ljubovao s Winslet. Kako su pisali američki mediji, imali su kratku, tromjesečnu avanturu sredinom 90-ih. 

Posebno za film je sagrađen interijer Amandine kuće i u njega je uloženo milijun dolara. Irisin dom mala je koliba vrijedna oko dva milijuna dolara zbog divne lokacije na kojoj se nalazi u Velikoj Britaniji.

Cameron je svojedobno otkrila da se od svih filmova najviše fizički istrošila upravo u ovoj komediji. Naime, objasnila je da je to bilo svog tog trčanja. 

Nekoliko mjeseci nakon izlaska filma "Ljubav i praznici" zamjena kuća postala je popularna, a internetska stranica na kojoj su to radile glumice u scenama zapravo je stvarna. Policija u Engleskoj zbog toga trenda morala je izdati upozorenje da ljudi ne mijenjaju kuće sa strancima u strahu od krađe identiteta i ubojstava. 

Inače, Jude i Cameron, koji u filmu izmjenjuju nježnosti, bili su nominirani za najbolji filmski poljubac na dva nadmetanja. 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene