Stalno se svađali i varali

Iz kultnog benda otišao je zbog žene koja mu je bila muza, a oboje su umrli kada im je bilo 27

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Jim Morrison uvijek je govorio kako mu je Pamela Courson srodna duša. Par se stalno svađao i mirio, a zbog nje je ostavio The Doors i otišao u Pariz.

Pjevač grupe The Doors Jim Morrison do danas je ostao zapamćen kao jedna od kultnih ličnosti 60-ih godina, a unatoč činjenici da nosi titulu "rock boga", bio je poznat po svojim turbulentnim vezama.

Pogledaj i ovo showbuzz Ne zna se istina Njegova smrt i dalje je misterij - neki vjeruju da je još uvijek živ!

Sebe je gledao kao melankoličnog pjesnika koji je imao sreću što je dio popularnog benda, a posljednje godine svoga života je bio u vezi s Pamelom Courson. Zbog nje je ostavio bend, pokrenuo samostalnu karijeru te se preselio u Pariz.

Upravo Pamela bila je muza koja je inspirirala brojne Morrisonove pjesme, uključujući "Love Street", "Queen of the Highway" te "Twentieth Century Fox". Par se upoznao kada je ona imala 19, a on 22 godine. Još odmalena Pamela je pokazivala naznake buntovnog duha, a bila je kći ravnatelja škole. Upravo je škola nije zanimala, odustala je od obrazovanja te krenula u potragu za umjetničkom karijerom skupa s prijateljicom u Los Angeles.

Jima Morrisona upoznala je u London Fogu, klubu u kojem su su The Doors svirali prije nego što su postali planetarno popularni. Jedno na drugo gledali su kao na mlade divljeg duha koji su neovisni te su njihovi poroci jedino čemu se mogu obvezati. Njihove osobnosti bile su vrlo slične, stoga ne čudi da su s vremenom postali nerazdvojni.

Od samoga početka njihove veze par se stalno svađao, varali su jedno drugo, no unatoč svemu Jim je Pamelu gledao kao svoju srodnu dušu, tj. "kozmičku partnericu", kako je govorio.

Široko je poznata situacija kada je Morrison nakon jedne svađe zapalio sobu u koju se Pamela zaključala nakon što ga je udarila. Srećom, na vrijeme je izašla. Nakon svake svađe ili avanture uvijek su se vraćali jedno drugome.

Ucijenila ga da ostavi bend i ide s njom

Oboje su bili svjesni koliko su samodestruktivni, no nikada nisu razmišljali o tome da prestanu konzumirati heroin ni alkohol. Upravo Pamela nije htjela da Jim nastavi karijeru u popularnom bendu te mu je zaprijetila da će otići od njega ako ne odustane od The Doorsa. Smatrala je kako je Jim iznad svega što je radio njegov bend te se mora pronaći u samostalnim vodama.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

You were the bleached sun for a TV afternoon. Photo by Edmund Teske _ #JimMorrison #Morrison #Poet #Thinker #Photography #PamelaCourson

A post shared by Jim Morrison (@jimmorrison) on

The Doors su posljednji album "LA Woman" s Jimom Morrisonom objavili 1971. godine, nakon čega se pjevač s Pamelom preselio u Pariz, gdje se posvetio poeziji. Proveli su nekoliko mirnih mjeseci zajedno, sve dok u srpnju te godine pjevač nije pronađen mrtav. Službeni zapis kaže kako je preminuo od posljedica predoziranja, a imao je tek 27 godina.

U oporuci je Morrison sve ostavio Pameli, što je potaknulo sumnje da je ona kriva za njegovu smrt. Nekoliko godina nakon njegove smrti Pamela je počela imati mentalne probleme, a prijateljima je govorila kako očekuje njegov poziv te je svima pričala da mu je ona supruga. Ovisnost o drogama odvela ju je do smrti, a predozirala se 1974. godine. Kao i njezin partner, imala je 27 godina kada je umrla.

1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Courtney Love (Foto: Profimedia) Courtney Love i Kurt Cobain (Foto: Profimedia) Courtney Love i Kurt Cobain (Foto: Profimedia) Courtney Love (Foto: Profimedia) +2 Courtney Love (Foto: AFP) Zanimljivosti Ona ga je upoznala s heroinom, nekoliko se puta htio ubiti, a svjetska slava ga je uništila

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene