Neki su se iznenadili

Na prvi pogled toliko različite, ali tako slične - jedan detalj iz prošlosti otkrio što je zajedničko prvim damama SAD-a

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Melania Trump i Jill Biden ovih su dana jedna od najkomentiranijih i najzanimljivijih tema, mnogi ih uspoređuju, a jedna će im stvar zauvijek biti zajednička.

Predsjednički izbori u SAD-u vruća su tema već neko vrijeme, a između ostalog puno se priča o uskoro bivšoj prvoj dami Melaniji Trump i budućoj prvoj dami Jill Baden, koje su postale tema brojnih usporedbi.

Pogledaj i ovo Donald i Melania Trump Zna se i zašto Trump nakratko završio iza rešetaka, no svi se pitaju kamo je nestala njegova Melania, mjesecima je nitko nije vidio!

Nekada se od prvih dama SAD-a očekivalo da preuzmu brigu o Bijeloj kući na sebe, organiziraju čajanke i slična simbolična okupljanja i druženja ili pak odlučuju o uređenju njezina interijera. Međutim, to se tijekom posljednjih nekoliko godina promijenilo pa se i od njih traže da iznose svoja mišljenja i pokazuju određenu dozu aktivizma.

Čini se da je Melanijin skori odlazak iz Washingtona neke ostavio poprilično razočaranima jer se o životu te bivše manekenke zna zapravo malo, pogotovo detalji života prve dame, jer najčešće se u javnosti pričalo samo o njezinim pojavljivanjima uz Donalda Trumpa i ponašanju u tim trenucima. Pričalo se i o njihovu braku, navodnoj nevjeri i nedostatku emocija u njihovu odnosu.

Kao potpuna suprotnost dolazi dr. Jill Biden, koja je svoja uvjerenja već počela javno i otvoreno iznositi, a njezin suprug i budući predsjednik u svom ju je govoru opisao kao snažnu ženu, uspješne karijere, koja će unatoč tituli prve dame SAD-a ostati vjerna svom pozivu i podučavanju.

Jill danas ima 69 godina, a rođena je u Philadelphiji, u Pennsylvaniji. Njezina Majka Bonny bila je kućanica, a otac Donald Jacobs radio je kao službenik u banci. Jill je završila studij engleskog jezika i nakon toga doktorirala obrazovanje na Sveučilištu Delaware.

Kao studentica bavila se modelingom, baš kao i Melania, ali tijekom 36-godišnje karijere posvetila se obrazovanju, a trenutačno predaje engleski jezik na jednom od sveučilišta u Sjevernoj Virginiji. I kao prva dama planira nastaviti raditi, i to puno radno vrijeme.

"Podučavanje nije nešto čime se bavim. Podučavanje predstavlja tko sam ja", napisala je na Twitteru.

S Joeom je u braku 43 godine, a upoznali su se kada ju je spazio plakatu u jednoj zračnoj luci. Njegov ju je brat poznavao i dogovorio im je susret na romantičnoj večeri.

"Nazvala sam majku u 1 sat u noći i rekla joj da sam konačno upoznala pravog gospodina", otkrila je u jednom od intervjua.

Iako nije uvijek podržavala njegovu političku karijeru, tijekom predsjedničke kampanje bila mu je jedan od najvećih oslonaca. Na prvom joj je mjestu obitelj, zatim obrazovanje, ženska pitanja poput nasilja i podizanje svijesti o raku dojke. Bila ja glasna protivnica rata u Iraku.

Melania je rođena 1970. godine u Sloveniji i jedna je od ukupno dvije prve dame koja je rođena izvan SAD-a (prije nje to je bila Britanka Louisa Adams, supruga šestog predsjednika SAD-a Quincyja Adamsa).

Otac Viktor bavio se prodajom automobila, a majka Amalija radila je u tvornici tekstila. Studirala je arhitekturu i dizajn na Sveučilištu u Ljubljani, ali navodno studij nije nikad završila.

Strane jezike naučila je putujući svijetom i radeći kao manekenka, pa tako govori čak šest jezika - slovenski, francuski, srpski, njemački, talijanski i engleski.

Sa samo 16 godinu na ulici ju je zamijetio modni agent pa je ubrzo počela raditi u Milanu, Parizu i u konačnici u SAD-u. 1996. godine počela je živjeti u New Yorku, a ubrzo se našla na naslovnicama GQ-a i Vanity Faira. Uz karijeru modela, dizajnirala je vlastitu kolekciju nakita i proizvode za njegu kože.

S Donaldom Trumpom u braku je posljednjih 15 godina, ali sve se češće govori o njihovu razvodu. Par se upoznao 1998. godine u jednom klubu na Manhattanu kada je on navodno bio na spoju s jednom drugom ženom, ali je svejedno Melaniju tražio broj telefona. Ona mu ga je tada odbila tada dati, ali kasnije se ipak očito predomislila.

Vjenčali su se 2005. godine, a na raskošnoj ceremoniji u Palm Beachu neki od gostiju bili su i bivši američki predsjednik Bill Clinton i njegova supruga Hilary.

Iako se o tome nije puno pričalo, Melania je bila aktivna već prvih nekoliko mjeseci nakon što je stigla u Bijelu kuću. Održavala je govore protiv nasilja na društvenim mrežama, posjećivala je i obitelji koje su živjele u neimaštini, a pokrenula je i kampanju "Budi najbolji" za dobrobit djece.

U središtu skandala našla se nakon govora na Republikanskoj nacionalnoj konvenciji 2016. godine kada je optužena da je kopirala govor svoje prethodnice Michelle Obame koji je ona održala 2008. godine na Demokratskoj konvenciji.

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Princeza Diana i princ Charles (Foto: AFP) Princeza Diana i princ Charles (Foto: AFP) +0 Princeza Diana (Foto: AFP) Zanimljivosti Otkrivena bolna istina? Zna se što je princ Charles rekao Diani noć prije vjenčanja, to ju je dotuklo...

  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene