Nastao je 2017.

Tajna posljednjeg portreta princa Philipa: Umjetnik koji ga je radio objasnio je sve o skrivenim detaljima

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Umjetnik Ralph Heimans otkrio je skrivena značenja u posljednjem portretu princa Philipa koji je on naslikao 2017. godine.

Australski umjetnik Ralph Heimans imao je čast naslikati posljednji portret princa Philipa, koji je preminuo u petak 9. travnja u dobi od 99 godina.

Pogledaj i ovo Kraljica Elizabeta, princ Philip, princeza Anne i kralj Charles Nije mu moglo biti svejedno Princa Philipa duboko je povrijedila i uzrujala jedna stvar, evo zašto je čak razmišljao i o tužbi!

Portret je nastao 2017., iste godine kada se pokojni princ umirovio iz javne službe, a umjetnik ga je naslikao kako pozira u hodniku njegova doma, dvorca Windsor, te je sada otkrio nepoznate detalje o slici.

Philip na slici drži ruke iza leđa i ima blagi osmijeh te je odjeven u svečanu večernju odoru na kojoj se jasno ističe orden Slonova krila, najviši Danski orden koji je princ ponosno nosio u čast svojih danskih korijena, no umjetnik je u podcastu Sky News Daily voditelju Dermotu Murnaghanu otkrio kako je najvažniji dio na slici prinčevo okruženje.

Istaknuo je posebno značenje hodnika u Philipovu životu jer su njegova majka i baka rodile u sobici na kraju dugačkog prolaza. Također, princ je preminuo u dvorcu Windsor pa Ralph smatra kako hodnik sa slike simbolično predstavlja njegov cijeli životni vijek.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Ralph Heimans (@ralph.heimans)

Ispričao je i kako se s princem sastao puno puta prije nego što je odabrao pravo mjesto na kojem će ga naslikati, a otkrio je i da se Philip i sam u slobodno vrijeme bavio slikanjem te da mu je umjetnost bila velika strast.

 "Bilo je zabavno slikati ga. Kao što možete i zamisliti, imao je sjajan smisao za humor, no odisao je i ozbiljnošću koja se može uočiti i na portretu", kazao je umjetnik, koji je posebno ponosan na to kako je na slici zabilježio prinčev nestašni pogled.

"Bio je jako uključen u cijeli proces i uživao je u njemu te je uvijek bio raspoložen za razgovor, pa mogu reći kako je to bilo jedno lijepo i vrlo časno iskustvo", zaključio je.

Posljednji ispraćaj princa Philipa održat će se u subotu 17. travnja s početkom u 15 sati u kapeli sv. Jurja u Windsoru.

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Kate Winslet (Foto: Profimedia) Kate Winslet (Foto: Profimedia) Kate Winslet (Foto: Profimedia) Kate Winslet (Foto: Profimedia) +1 Kate Winslet (Foto: AFP) Celebrity Govorila je da se nikada više neće skinuti gola za film i da je jedna takva scena još uvijek proganja, no u 44. godini ipak se predomislila

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene