Jeziva priča

Život je izgubio na setu i to snimajući scenu u kojoj njegov lik umire, svi se i danas pitaju zašto su pravi meci završili u pištolju

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Brandon Lee preminuo je 1993. godine nakon što je primio smrtonosan hitac na setu filma "Vrana".

Pred američkim glumcem Brandonom Leejem i sinom slavnog Brucea Leeja bila je karijera u usponu i cijeli život, no sve je prekinuto u ožujku 1993. godine kada je stigao na set filma "Vrana", a samo nekoliko sati kasnije pronađen je mrtav.

Pogledaj i ovo showbuzz Strašne nesreće Najveće tragedije na filmskim setovima: Misterij pada aviona, smrt djece i tragični odlazak Brandona Leeja

Upravo je "Vrana" trebala niti velika prekretnica njegove karijere, nakon "Showdowana" i "Malog Tokija", jer htio je snimiti film po kojem će ostati zapamćen kao on sam, a ne kao sin glumačke i zvijezde borilačkih vještina.

Radnja filma bila je bazirana na stripu Jamesa O'Barre, u kojem se glavni lik ubijenog rock glazbenika vraća iz mrtvih kako bi se osvetio bandi koja je ubila njega i njegovu djevojku.

No od prvog dana snimanja na setu su se počele događati nesreće. Tako je stolar koji je radio na scenografiji zadobio teške opekline nakon što je jedna od dizalica udarila u dalekovod, zatim se nezadovoljni član produkcije automobilom zabio u studijski prostor gdje se odvijalo snimanje, a snažna oluja koja je 13. ožujka zahvatila Sjevernu Karolinu uništila je vanjski dio seta.

Snimanja su za Brandona navodno bila jako iscrpljujuća, a njegov menadžer Jan McCormack iznio je u javnost neke šokantne detalje, između ostalog da je za potrebe uloge izgubio 20 kilograma.

"Mogao sam ga podići jednom rukom, toliko je bio mršav. Na njemu apsolutno nije bilo grama masnoće, jednostavno je bio ispijen", izjavio je Jan koji je pozvao produkciji da se požali na neljudske uvjete snimanja i znakovito im poručio da ubijaju Brandona.

Pred sam kraj Brandon je snimao scene u kojima umire, kada je nažalost stvarno primio smrtonosni hitac iz pištolja u kojem nije trebalo biti metaka. Bio je hitno prebačen u bolnicu gdje su kirurzi pokušali zaustaviti krvarenje i sanirati ranu u trbuhu, ali nažalost nisu uspjeli. Brandon je preminuo 31. ožujka 1993. godine od teške ozljede vatrenim oružjem.

Prije tragične nesreće planirao je vjenčanje sa svojom zaručnicom 17.travnja u Meksiku, no umjesto toga pokopan je 3. travnja u Seattlu pokraj svog oca.

Mjesecima su kružile priče o ovoj tragediji i kako su se uopće pravi meci našli u pištolju koji je trebao biti prazan ili napunjen s onim lažnima. No službena je ustraga utvrdila da je njegova smrt bila nesretan slučaj i posljedica nepravilne provjere oružje.

Film "Vrana" svoju je premijeru doživio godinu dana kasnije, a dodatne scene za kraj snimljene su naknadno.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene