Ljubav na prvi pogled

Jednu od najljepših ljubavnih priča prekinula je njegova stravična nesreća, a ubrzo je i ona tragično preminula

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Christopher Reeve bio je slavni Superman kada je na jednom cabaret nastupu ugledao suprugu Danu Morosini. S njom se ubrzo i oženio, a onda je doživio tragičan pad s konja.

Christopher D'Olier Reeve bio je američki glumac, redatelj i scenarist, najpoznatiji je po ulozi slavnog Supermana u istoimenom nizu filmova.

Pogledaj i ovo showbuzz Shrvana obitelj Vanessa Bryant oglasila se prvi put nakon gubitka kćeri i supruga, njezine riječi teško je čitati

Markantni glumac već je bio velika filmska zvijezda kada je ugledao svoju suprugu Danu Morosini u jednom cabaret showu te se u nju zaljubio na prvi pogled. U travnju 1994. godine ludo zaljubljeni par se vjenčao te je njihova priča bila jedna od najljepših u Hollywoodu dok im strašna nesreća nije pomrsila planove.

Naime, Reeve je naučio jahati konja za ulogu u filmu o slavnoj Ani Karenjini 1985. godine, no s vremenom ga je ono sve više fasciniralo, pa je počeo jahati i u privatno vrijeme te sudjelovati na raznim natjecanjima.

27. svibnja 1995. godine na jednom natjecanju u Virginiji Christopherov konj Buck naglo je stao pred preprekom te ga zbacio sa sedla. Glumac je preletio preko Buckove te sletio na vlastitu glavu.

Kaciga je spriječila ozljedu mozga, ali udar Reeveova 98 kilograma teškog tijela slomio je prvi i drugi kralježak te prekinuo leđnu moždinu. Ozljeda je bila toliko teška da su kasnije liječnici morali ugraditi šipku od titanija kako bi povezali Reeveovu lubanju s ostatkom tijela.

Drugim riječima, glumac je ostao paraliziran od vrata naniže, a budući da se pluća pokreću voljnim mišićima, Reeve nije mogao čak ni disati bez aparata. Neko je vrijeme glumac razmišljao o samoubojstvu, no u tome ga je spriječila supruga, čija mu je bezuvjetna podrška vratila volju za životom.

Reeve je postao mnogima motivacija da nikada ne treba odustati, a preminuo je tek 9 i pol godina nakon kobne nesreće.

Naime, glumac je loše reagirao na antibiotike koje su mu liječnici dali za liječenje sepse te je preminuo 10. listopada 2004. godine u 53. godini života. Nažalost, i Danu je sustigla tragična sudbina.

U kolovozu 2005. godine dijagnosticiran joj je rak pluća te je preminula u ožujku 2006. godine.

1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Adele (Foto: Profimedia) Adele (Foto: Profimedia) Adele (Foto: Profimedia) Adele (Foto: AFP) +4 Adele (Foto: AFP) Celebrity Ma je li to stvarno Adele? Poslije pola godine objavila novu fotku i zaprepastila nevjerojatnom promjenom izgleda!

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene