Pomalo bizarno

Živote zvijezda Harryja Pottera obilježile su brojne tragedije, ali i smrti čiji je uzrok u većini slučajeva bio isti

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Popis glumaca koje smo gledale u filmovi o Harryju Potteru, a koji više nisu među živima već je poduži, a zanimljivo je da je riječ uglavnom o muškarcima i da je većina njih preminula od istog uzroka.

Filmovi o malenom čarobnjaku Harryju Potteru postali su jedni od najpopularnijih i najuspješnijih filmova svih vremena, a svojim su glumcima osigurali mjesta za pamćenje u holivudskoj povijesti. Međutim, neke od njih pratile su životne tragedije, a neki više nisu među živima. 

Pogledaj i ovo showbuzz svima će nedostajati Emotivna poruka preminulom glumcu

Glumačka ekipa Harryja Pottera ovih je dana ostala bez voljenog britanskog glumca Paula Rittera koji je u tajnosti bolovao od tumora na mozgu i on je posljednji u nizu koji je od njih napustio ovaj svijet. Imao je samo 55 godina i njegova je smrt šokirala obožavatelje i kolege. U franšizi o Potteru glumio je čarobnjaka Eldreda Worplea u nastavku "Harry Potter i princ miješane krvi".

S nama više nije ni legendarni glumac Richard Harris koji je u prva dva filma utjelovio omiljenog ravnatelja Hogwartsa Albusa Dumbledorea, jer mu je ubrzo nakon toga bila dijagnosticirana Hodgkinsova bolest. Umro je u listopadu 2002. godine u 73. godini, a na setu ga je zamijenio glumac Michael Gambon koji je Dumbledorea glumio u sljedećih šest nastavaka.

Obožavatelji dobro pamte i jednog od najboljih britanskih glumaca Johna Hurta koji se u u franšizi o čarobnjaku pojavio kao majstor za čarobne štapiće gospodin Ollivander iz trgovine u Diagon Alleyju. John se pojavio u prvom filmu "Harry Potter i kamen mudraca" te se vratio u filmu "Harry Potter i plameni pehar", no njegove su scene izbačene iz finalne verzije filma. No pojavio se ponovno u oba nastavka "Harry Potter i darovi smrti". Četiri godine nakon što je utjelovio Ollivandera, Johnu je dijagnosticiran rak gušterače i preminuo je u svom domu u siječnju 2017. godine, samo tri dana nakon što je navršio 77 godina.

Smrt legendarnog glumca Alana Rickmana možda je najviše potresla obožavatelje priča o malenom čarobnjaku, iako je njegov lik Severusa Snapea u svim nastavcima bio prikazan kao jedan od glavnih negativaca da bi na kraju ispao heroj. Naime, on je bio taj koji je u smrt gurnuo ravnatelja Dumbledora, ali ispostavilo se da je cijelo vrijeme samo izvršavao njegove naredbe i to kako bi zaštitio Harryja. Međutim, četiri godine nakon što je završilo snimanje Alanu je također dijagnosticiran rak gušterače i preminuo je 2016. godine u dobi od 69 godina.

Glumac Roger Lloyd Pack proslavio se ulogom Triggera u kultnim "Mućkama", a ekipi Harryja Pottera pridružio se kao lik dužnosnika iz Ministarstva magije Barty Crouch Stariji. U mračnoj ulozi debitirao je 2005. godine, a njegova uloga bila je daleko od one šaljive u kojoj su ga gledatelji upoznali davnih dana. A Lloyd je baš kao i John te Alan u stvarnom životu 2014. godine izgubio borbu protiv raka gušterače u dobi od 69 godina.

Nagrađivanog glumca Richarda Griffitha gledali smo kao ujaka Harryja Pottera Vernona Dursleyja i to u pet nastavaka. Većinu scena odigrao je s Danielom Radcliffeom kao glavnim glumcem, a zajedno su glumili i u kazališnoj predstavi "Equus" na Broadwayu i West Endu. Njegovo posljednje pojavljivanje u filmovima o Potteru bilo je 2011. godine, a samo dvije godine kasnije preminuo je usred komplikacija od operacije srca.

Nešto starija publika je glumca Vernea Troyera upoznala još kao Mini-Mea u filmskom serijalu o Austinu Powersu, a oni mlađi kao goblina Griphooka, jednog od mrzovoljnih zaposlenika čarobnjačke banke Gringotts. Verne je u privatnom životu dugi niz godina vodio tešku borbu s ovisnošću o alkoholu, a preminuo je 2018. godine kada je nažalost sam sebu odlučio presuditi u 50. godini života.

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Pierce Brosnan i Keely Shaye-Smith (Foto: AFP) Pierce Brosnan i Keely Shaye-Smith (Foto: AFP) +0 Pierce i Paris Brosnan (Foto: Profimedia) Celebrity I nakon 20 godina braka savršen je kavalir prema supruzi koju je često branio od žestokih napada zbog njezine bujnije figure

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene