veliki misterij

Tko je ubio Supermana? Njegova smrt intrigira javnost već više od šest desetljeća, preminuo je nekoliko dana prije vjenčanja

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

George Reeves je umro od jednog metka koji je primio u glavu i u policijskom izvješću piše kako si je sam oduzeo život, no mnogi vjeruju da je bila riječ o ubojstvu.

George Reeves možda nije prvi Superman koji vam pada na pamet, no ta je uloga obilježila karijeru glumca čija je smrt ostala misterij i nakon više od šest desetljeća.

Reeves je, zapravo, bio prvi televizijski Superman, a u toj je ulozi debitirao 1952. u seriji "Adventures of Superman" koja je potrajala šest sezona, do 1958. godine.

A samo godinu dana nakon završetka snimanja serije koja ga je proslavila, Reeves je pronađen mrtav na krevetu u svojem domu u Kaliforniji s jednom ranom od metka u glavi. Glumac se navodno upucao u spavaćoj sobi dok je njegova zaručnica Leonore Lemmon s prijateljima tulumarila u prizemlju te iste kuće.

Policija je zaključila da si je glumac sam oduzeo život zbog depresije, no njegova obitelj i brojni fanovi bili su uvjereni da je riječ o ubojstvu, jer nije manjkalo sumnjivaca ni motiva. Također, ispaljena su tri metka, dva u pod i jedan u njegovu glavu, što je mnogima bilo sumnjivo.

Reeves je preminuo samo nekoliko dana prije nego se trebao oženiti svojom zaručnicom, a par je kobne večeri viđen kako se svađa u restoranu. Nakon toga su u svojoj kući imali zabavu s brojnim gostima što je Reevesa navodno iživciralo pa je napusti zabavu. Okupljeni su kasnije te večeri čuli pucanj iz pištolja, a kada su pronašli glumčevo tijelo, iz neobjašnjenih razloga nisu odmah pozvali policiju.

Reeseova majka pokrenula je privatnu istragu o sinovoj smrti tijekom koje su otkrivene masnice na njegovom tijelu i glavi, koje nisu spomenute u ranijem autopsijskom izvještaju. Ona je sumnjala da je za smrt njezina sina kriva njegova bivša ljubavnica, zabavljačica Toni Mannix s kojom je imao aferu kad je ona već bila u braku s Eddiejem Mannixom, šefom u MGM-a.

Aferu je prekinuo kada je upoznao Lemmon, a teoretičari zavjere smatraju kako je ljubomorna zabavljačica zatim uvjerila svojeg supruga da ubije Reevesa.

Drugi, pak, vjeruju kako ga je zbog brojnih afera ubila njegova zaručnica. Prijatelj pokojnog glumca Fred Crane svojedobno je ispričao kako je Lemmon u vrijeme pucnja bila na gornjem katu kuće, gdje se nalazila i spavaća soba u kojoj je Reeves pronađen mrtav, nakon čega je potrčala niz stepenice panično vičući: "Recite im da sam bila dolje!"

O tome je slučaju 2006. godine snimljen film "Hollywoodland" s Benom Affleckom u glavnoj ulozi, u kojem su testirane najpopularnije teorije o misterioznoj smrti glumca, no slučaj, ni u filmu ni u stvarnosti, nikad nije razriješen.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene