obavijeno velom tajne

Najtajnovitija prva dama na svijetu rijetko se pojavljuje u javnosti, ne zna se čak ni koliko točno godina ima

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Ri Sol-Ju i Kim Jong-Un navodno su se vjenčali 2009. godine, a ne zna se koliko točno djece imaju niti koliko ona ima godina.

Čelnik Sjeverne Koreje, Kim Jong-Un, ovih dana slavi 38. rođendan, a iako detalji o njegovu životu u javnost izlaze na kapaljku, poneke informacije o njemu su ipak poznate. Kim je u fotelju sjevernokorejskog vođe sjeo prije više od 10 godina, nakon smrti svojeg oca, a osim svojim potezima, nerijetko je javnost intrigirao i svojim ljubavnim životom.

Pogledaj i ovo showbuzz Ratno stanje Kim Jong-Un prijeti Hollywoodu zbog Jamesa Franca!

Prošle su se godine mnogi iznenadili kada se pojavio u pratnji svoje supruge Ri Sol-Ju na koncertu u čast njegovu pokojnom ocu Kim Jong-Ilu. Svjetski mediji pisali su kako se Ri nije u javnosti pojavljivala godinu dana zbog navodne trudnoće, no sjevernokorejska vlada nikada nije potvrdila tu vijest. Malo toga se zapravo i zna o njegovoj životnoj suputnici.

Ri Sol-Ju ima oko 32 godine, a dolazi iz imućne sjevernokorejske obitelji. Supruga Kim Jong-Una je prije braka bila pjevačica u orkestru Unhasu, no otkako se udala, posvetila se obitelji. Par se navodno vjenčao 2009. godine, a koliko je poznato, zajedno imaju troje djece. Spol njihove djece nije otkriven, a košarkaš Dennis Rodman je prije nekoliko godina u jednom intervjuu ispričao kako je upoznao njihovu kćer po imenu Ju-ae. Onda je istaknuo kako je Kim Jong-Un sjajan otac.

Lokalni mediji su se sve do 2018. godine Ri Sol-Ju obraćali kao "drugarici", no posljednjih godina službeno joj se obraćaju kao "cijenjenoj prvoj dami". Nije poznato kako se par upoznao, no svjetski mediji su u nekoliko navrata pisali kako im je brak bio dogovoren, a sve je organizirao Kimov pokojni otac još 2008. godine, nakon što je doživio moždani udar.

Ri nerijetko prati svojeg supruga i na službenim dužnostima, a najtajnovitija prva dama na svijetu, kako je neki nazivaju, opuštena je u društvu svojeg supruga. Nagađanja o tome što joj je zabranjeno, a što smije raditi u javnosti kruže već godinama, no nitko ne zna točan razlog zbog kojeg se Ri kloni medija. U sjevernokorejskim medijima pojavila se tek nekoliko puta, no prema informacijama koje ponekad procure, da se naslutiti da je jako cijene u njezinoj zemlji.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene