divna ljubavna priča

Nije ni slutila da se zaljubila u budućeg kralja, a zbog ljubavi poput one iz bajke preselila se na drugi kraj svijeta

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Princeza Mary od Danske doživjela je pravu bajku kada se zaljubila u princa Frederika, a nije ni slutila da će joj jedan odlazak u bar potpuno promijeniti život.

Buduća danska kraljica, princeza Mary, doživjela je pravu priču iz bajke kada se zaljubila u prijestolonasljednika Frederika od Danske. Njihovu ljubav intenzivno su pratili australski i europski mediji u vrijeme vjenčanja, a svi se oduvijek slažu da je njihova ljubav poput scenarija iz filma.

Pogledaj i ovo Danski princ Joachim i šogorica Mary Što je sad ovo? Novi skandal trese kraljevski dvor, nakon oduzimanja titula unučadi, šuška se da je princ Joachim zaljubljen u svoju šogoricu

Mary Donaldson rođena je u australskoj Tasmaniji, a odrasla je uz dvije sestre i brata. Kada je imala 25 godina, njezina je majka preminula zbog komplikacija tijekom operacije srca, a otac joj se nakon njezine smrti oženio za britansku spisateljicu Susan Horwood. Nakon što je završila pravo i ekonomiju, Mary je jedno vrijeme radila za marketinške agencije, a preselila se u Melbourne kako bi ondje ostvarila karijeru. Do 1999. godine je postala šefica marketinškog odjela jedne tvrtke u Sydneyju, a tijekom Olimpijskih igara 2000. godine potpuno joj se promijenio život.

Princa Frederika od Danske upoznala je u jednom kafiću. Frederik je u baru bio sa svojim bratom, princem Joachimom te s prinčevima od Grčke i Norveške. Jedan od njih bio je Maryn dugogodišnji prijatelj, a neko vrijeme ona nije znala da je njezina nova ljubav zapravo budući danski kralj. Par je jedno vrijeme održavao vezu na daljinu te je Frederik često diskretno odlazio na putovanja u Australiju. U studenom 2001. godine jedan danski tabloid otkrio je njihovu vezu, nakon čega se Mary preselila u Dansku. Radila je u Parizu neko vrijeme, a nakon što je 2003. godine službeno objavljeno da su zaručeni, potpuno je prihvatila kraljevski život.

Frederik je uz odobrenje svoje majke, kraljice Margarethe II, kleknuo pred Mary s dijamantnim prstenom krajem 2003., a vjenčali su se u svibnju 2004. godine. Medeni mjesec su proveli u Africi, a tijekom skladnog braka dobili su četvero djece.

Vjenčanjem za danskog princa Mary je dobila tamošnje državljanstvo, a prihvatila je i dansku crkvu. Danas žive u Kopenhagenu, a sudeći po mišljenju tamošnjih medija, nakon što njezin suprug postane kralj, Mary će mu biti idealna družica na tronu.

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Tom Cruise (Foto: Screenshot) Tom Cruise mlad (Foto: Getty) +0 Tom Cruise (Foto: Getty) Celebrity Nove fotke Toma Cruisea izazvale šok i nevjericu, razlika je vidljiva: ''Što je to napravio od sebe, izgleda kao da se netko pravi da je Tom!''

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene