oborili rekorde gledanosti!

Prošlo je 40 godina od vjenčanja Lady Di i princa Charlesa, pogledajte kako je izgledao taj spektakl

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Vjenčanje princeze Diane i princa Charlesa jedno je od najgledanijih televizijskih događaja u povijesti, a u Velikoj Britaniji taj je dan proglašen državnim praznikom.

Princeza Diana i princ Charles vjenčali su se 29. srpnja 1981., a njihovu svadbenu ceremoniju na televiziji je gledalo 750 milijuna ljudi u 74 zemlje. 

Pogledaj i ovo Princeza Diana A činilo se kao bajka Procurili nepoznati detalji potresnog svjedočanstva princeze Diane: "Teško je sada dočarati šok, gađenje i čuđenje"

To je jedan od najgledanijih i najpopularnijih događaja u povijesti britanske kraljevske obitelji. Nadmašio ga je samo pogreb princeze Diane, koji je pogledalo oko dvije i pol milijarde gledatelja. 

Dan kad su Diana i Charles izgovorili sudbonosno da u Velikoj Britaniji bio je toliko važan da je proglašen državnim praznikom, a na londonskim ulicama bilo je oko 600.000 građana koji su htjeli pozdraviti par. 

Vjenčali su se u katedrali sv. Pavla u Londonu i zanimljivo je da je Lady Di bila prva kraljevska mladenka koja je iz crkvenih zavjeta izbacila riječ poslušnost. 

Na svadbi, koja nosi titulu događaja stoljeća, princeza je nosila spektakularnu vjenčanicu s puf rukavima i čipkom koja je bila izrađena od svilenog tafta. U haljinu je ušiveno više od 10.000 bisera koji su navodno vrijedni 776.000 kuna. 

Vjenčanica je bila posebna i po tome što je imala veo dug sedam i pol metara, najduži u povijesti kraljevskih vjenčanja. Ispod haljine je imala cipele koje se nisu nazirale i imale su sasvim malu petu da Diana ne bi visinom nadmašila princa Charlesa. Bile su izrađene od satena i čipke te su imale 500 šljokica i više od 100 bisera, a za njihovu izradu po princezinoj želji trebalo je pola godine. Ispod minijaturne pete cipela stavljena su početna slova imena Diane i Charlesa te između njih srce. 

1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Coleen Rooney, Wayne Rooney (Foto: Profimedia) Wayne Rooney (Foto: Getty Images) Collen i Wayne Rooney (Foto: Getty Images) Wayne Rooney (Foto: Instagram) +3 Wayne Rooney (Foto: Instagram) Celebrity Supruga mu je oprostila brojne afere, a slavni nogometaš sada je snimljen s čak tri djevojke u hotelskoj sobi

1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Luka Nižetić Luka Nižetić (Foto: Instagram) Luka Nižetić (Foto: Instagram) Luka Nižetić (Foto: Instagram) +4 Luka Nižetić (Foto: Instagram) Celebrity Luka Nižetić skinuo gotovo sve sa sebe pa neočekivanim potezom privukao poglede na rivi, mišići su ovaj put pali u drugi plan

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene