godišnjica Megxita

Prošla je godina dana otkako su se Harry i Meghan odrekli kraljevskog života, evo što im se sve dogodilo od tada

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Princ Harry i Meghan Markle prije godinu dana odrekli su se kraljevskih titula, ali i dalje koriste svoj kraljevski status kako bi zaradili milijune.

Prošlo je točno godinu dana otkako su princ Harry i njegova supruga Meghan Mrkle šokirali javnost odlukom o napuštanju kraljevskog života, a takozvani Megxit narušio je i odnose para s britanskom kraljevskom obitelji

Pogledaj i ovo Princ Harry i Meghan Markle - 2 Raspada se idila? Meghan i Harry svojim su se postupcima zamjerili Amerikancima, nešto im je itekako zasmetalo: ''Dosta im je njihova žaljenja''

Prinčeva baka kraljica Elizabeta II. te njegov otac princ Charles i brat princ William tada su sazvali nekoliko kriznih sastanaka na kojima su pokušavali odgovoriti par od odluke, da bi na kraju postigli sporazum prema kojemu je Harryju i Meghan dopušteno odstupiti s kraljevskih dužnosti uz uvjet da će narednih 12 mjeseci nastaviti javno podržavati vrijednosti Njezina Visočanstva, piše The Mirror.

Harry i Meghan ispočetka su se planirali odseliti na otok Vancouver u kanadskoj pokrajini Britanska Kolumbija, no na kraju su se ipak skrasili u kalifornijskom gradu Montecito. Tamo su kupili kuću od 11 milijuna funti u susjedstvu u kojem žive i Oprah Winfrey te Ellen DeGeneres.

A iako su se odrekli titula, Meghan i Harry nastavili su koristiti svoj kraljevski status koji im je osigurao da nastave živjeti lagodnim životom i zarade milijune.

U rujnu prošle godine potpisali su ugovor s Netflixom vrijedan 100 milijuna funti prema kojem će im jedan od najvećih streaming servisa na svijetu pomoći u financiranju dokumentarnih filmova i serija te emisija i dječjeg programa.

"Naš će fokus biti na stvaranju sadržaja koji informira, ali i daje nadu. Kao novim roditeljima, važno nam je da produciramo obiteljski program koji je i nama bitan", rekli su Harry i Meghan u službenoj izjavi.

Meghan je uložila i u vegansku kavu koju je na svojem Instagramu promovirala i njezina susjeda Oprah.

"Teško je vidjeti kako se išta od njihovih poteza uklapa u obećanje koje su dali kraljici", kazao je izvor s kraljevskih dvora nakon što se u javnosti doznalo za njihove nove poslovne pothvate.

No Harry i Meghan tu nisu stali te su u prosincu prošle godine potpisali i ugovor sa Spotifyem, a par će na streaming servisu voditi emisije koje će producirati njihova produkcijska tvrtka Archewell Audio.

PR guru Mark Borkowski za Mail Online predvidio je da bi ovim tempom ubrzo mogli izgraditi moćno medijsko carstvo koje će vrijediti milijarde.

Da im je upravo novac trenutačno najveći motivator, smatra i dopisnik s kraljevskih dvora Richard Palmer. On je za Daily Express analizirao sve njihove poteze od kada su se odrekli kraljevskih titula i zaključio kako se koriste svojim statusom da bi zaradili.

Par je nastavio i s dobrotvornim radom te su osnovali humanitarnu organizaciju Archewell.

U studenom prošle godine Meghan je ponovno šokirala javnost kada je otkrila da je doživjela spontani pobačaj. U priopćenju koje je objavio New York Times opisala je potresni trenutak koji se dogodio u srpnju, a o svemu je progovorila i CNN-ovoj emisiji "Heroes: All-Star Tribute" sredinom prosinca.

Početkom ove godine, Meghanina polusestra Samantha Markle dovršila je memoare u kojima je navodno otkrila neke obiteljske tajne, a strani su mediji prošle godine izvijestili da je Meghan plakala kada je saznala za njih. Kako piše Daily Mail, knjiga nosi naziv "The Diary of Princess Pushy's Sister Part 1" ("Dnevnik nasrtljive princezine sestre, prvi dio"), a bit će u prodaji od petka u Americi. Usto, u tijeku su i prednarudžbe preko interneta.

Otkako su se odselili u SAD, par se nije vidio s Harryjevom obitelji, a iako se nagađa kako su u lošim odnosima, susret im je otežala i pandemija koronavirusa.

Marie Claire piše kako bi se s njima ipak trebali ujediniti ove godine povodom dva velika događaja za kraljevsku obitelj. Rebecca English, koja prati kraljevsku obitelj već dugo, piše kako bi se Harry trebao vratiti u Ujedinjeno Kraljevstvo na ljeto povodom proslave stotog rođendan njegova djeda princa Philipa i na otkrivanje kipa u čast njegove i Williamove pokojne majke, princeze Diane.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene