ispisale su povijest

U devedesetima su bile na vrhu svijeta, zadnji album izdale su 2017., a tragična smrt kolegice jako ih je potresla

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

TLC je u devedesetima bila najuspješnija ženska grupa na svijetu, a sve se promijenilo kada je 2002. godine u prometnoj nesreći poginula jedna od članica.

Sjećate se ženske grupe TLC, koja je u devedesetima osvojila svijet pop-glazbe?

Trio koji su činile Tionne Watkins "T-Boz", Rozanda Thomas "Chilli" i Lisa Lopes "Left Eye" 1994. godine svojim se albumom "CrazySexyCool" upisao u glazbenu povijest kao dotad najprodavanija ženska grupa, a njihov najveći hit "Waterfalls" je 1995. godine sedam tjedana proveo na prvom mjestu Billboardove top-ljestvice.

Otpjevale su neke od najmoćnijih ženskih himni, među kojima je svakako najpoznatija "No Scrubs", ali i njihov prvi uspješni singl "Ain't 2 Proud 2 Beg" iz 1992. godine, koji ih je lansirao među zvijezde.

Do 2000. godine nagrađene su s četiri Grammyja, i to dvaput za najbolji R&B album. I dok se činilo kako im se ništa ne može prepriječiti na uzastopnom putu slave, 2002. godine zadesila ih neočekivana tragedija nakon koje ništa više nije bilo isto.

U tragičnoj prometnoj nesreći poginula je Lisa Lopes, kojoj je tada bilo samo 30 godina. Vozila je unajmljeni terenac u Hondurasu s još troje ljudi u automobilu kada je odlučila zaobići kamion koji je sporo vozio. Nesreća se dogodila kada je pokušala izbjeći auto koji je dolazio u njezinu smjeru. Automobil koji je vozila prevrnuo se nekoliko puta na cesti, udario je u dva stabla te na kraju završio u provaliji uz cestu. Lisa i svi suvozači od siline udarca izletjeli su kroz prozore, a samo je glazbenica zadobila fatalne ozljede i preminula na licu mjesta. Nesreća je snimljena jer su u tom trenutku snimali dokumentarac, a bila je dostupna i na YouTubeu.

Na njezinu sprovodu bile su tisuće ljudi, a mnoge kolege odale su joj počast. Nakon smrti objavljene su njezine snimke na kojima je radila te posmrtno i album, a mnogi su tvrdili kako svijet još dugo neće vidjeti talent sličan onome koji je imala Lisa Lopes.

Lisa je bila kreativna snaga TLC-ja , no kolegice iz benda često su je u intervjuima blatile govoreći da je sebična i misli samo na svoj interes, da bi se kasnije pravdale kako u svakoj grupi mora doći do svađe i da to nije ništa čudno. Uz bend, Lisa je imala i vlastitu tvrtku za lov na talente te je htjela biti podrška mladima koji ulaze u svijet glazbe.

Nakon Lisine smrti preostale dvije članice nastavile su nastupati kao TLC, no više nikad nisu uspjele vratiti staru slavu. Posljednji album izdale su 2017. godine, a njihov menadžer Bill Diggins potvrdio je i da su se njime oprostile od grupe TLC.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene