Glumila u omiljenom filmu

Bila je preslatka dječja zvijezda kojoj su predviđali veliki uspjeh, no život ju je nažalost odveo u smjeru koji je imao tragičan kraj

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Bridgette Andersen počela je glumiti u filmovima još kao sedmogodišnja djevojčica, no u tinejdžerskim danima razvila je ovisnost o heroinu koja je za nju bila kobna.

Bridgette Andersen u osamdesetima je bila velika dječja zvijezda od koje se očekivalo da će izgraditi uspješnu glumačku karijeru, no život ju je nažalost odveo u drugom smjeru.

Pogledaj i ovo showbuzz osvojila cannes Proslavila se kao vampirica: Danas je 15-godišnja ljepotica

Sa samo sedam godina ostvarila je zamjetnu ulogu u filmu "Savannah Smiles" za koju je nominirana za nagradu Youth in Film Award, a pamtimo je i iz filmova "Sportska groznica", "Zamka za roditelje II" te serije "Obiteljske veze".

Pravog imena Mariah Bridget Andersen, rođena je 11. srpnja 1975. godine u kalifornijskom Inglewoodu. S roditeljima Frankom Glasseom i Teresom Andersen te sestrom i dvojicom braće 1982. godine preselila se u Malibu, gdje je počela graditi svoju karijeru.

Preslatka i talentirana djevojčica brzo je osvojila srca publike, a bila je i natprosječno inteligentna te je naučila čitati sa samo dvije i pol godine.

Ostvarila je brojne televizijske i filmske uloge te još tri nominacije za Youth in Film Award, no u tinejdžerskim godinama prestala je dobivati uloge i zadnji film snimila je 1987. U to se vrijeme udaljila od svoje obitelji te je ušla u svijet droge, piše na stranici Eighties Kids.

Razvila je ovisnost o heroinu koja je za nju bila kobna i 1997. godine umrla je od predoziranja u dobi od samo 21 godine. Pokopana je na groblju u Fir Grove u Oregonu.

Na njezinu tragičnu smrt 2015. godine referirala se glumica Amber Tamblyn u svojoj knjizi poezije "Dark Sparkler" te je pronašla poveznicu između Andersen i zvijezde filmova za odrasle Shannon Marie Wilsey.

"Shannonino pornoime bilo je Savannah. Čitala sam intervju u kojem je rekla da se nazvala po glavnom liku svojeg omiljenog filma iz djetinjstva 'Savannah Smiles'. Zanimljivo, zar ne?", ispričala je Tamblyn za magazin Peper, a sudbina zvijezde filmova za odrasle koju je spomenula također je bila tragična jer si je sa samo 24 godine oduzela život.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene