Što vi mislite?

Zamalo nije otišla na Eurosong, a sad je među favoritima za pobjedu, iako mnogi tvrde da je pjesma plagijat

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Ciparska pravoslavna Crkva tražila je povlačenje pjesme Elene Tsagrinou "El Diablo" s Eurosonga jer smatraju da veliča vraga, a sada su se plasirali u finale i jedan su od glavnih favorita za pobjedu na natjecanju.

Predstavnica Cipra na Eurosongu, grčka pjevačica Elena Tsagrinou uspjela se plasirati u finale natjecanja s pjesmom "El Diablo" i jedna je od ovogodišnjih favorita za pobjedu.

Pogledaj i ovo Raiven Poslušajte pjesmu! Susjedi su odabrali svoju predstavnicu za Eurosong, mnogi joj predviđaju dobar plasman: ''Ovo je remek-djelo!''

U roterdamskoj Ahoy Areni nastupila je u golišavoj i svjetlucavoj kreaciji s plesačicama odjevenima u crvene kombinezone, a iako je osvojila publiku i gledatelje pred malim ekranima, zamalo nije otišla na Eurosong.

Naime, pjesmu "El Diablo" oštro su osudile Ciparska pravoslavna Prkva i još neke udruge u zemlji jer smatraju da veliča vraga i odstupa od kršćanskih vrijednosti te su od nacionalne televizije tražili njezino povlačenje s natjecanja.

To se ipak nije dogodilo i predstavnici javne televizije stali su u obranu pjesme tvrdeći kako su stihovi pogrešno protumačeni.

Iako Elena u refrenu pjeva kako se zaljubila u vraga, pjesma zapravo govori o djevojci koja voli muškarca "zlog poput samog vraga" i o njihovoj nasilnoj vezi.

Autori pjesme su Jimmy "Joker" Thornfeldt, Laurell Barker, Oxa i Thomas Stengaard, a poslana je na Eurosong upravo odlukom ciparske nacionalne televizije.

I dok mnogi obožavatelji Eurosonga sada očekuju kako će upravo "El Diablo" ove godine osvojiti natjecanje, dobar dio njih smatra i da bi pobjeda bila nezaslužena jer se radi o plagijatu. Pjesma je mnoge podsjetila na hit Rite Ore "Anywhere", a neki tvrde i da je refren "posudila" od Lady Gage.

Što vi mislite?

Je li pjesma "El Diablo" zaslužila biti u finalu Eurosonga?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Uz Cipar, u prvoj polufinalnoj večeri Eurosonga u finale su se plasirali i Norveška, Izrael, Rusija, Azerbajdžan, Malta, Litva, Švedska, Belgija te Ukrajina.

Unatoč velikim očekivanjima naša Albina i njezin "Tick-Tock" ipak nisu prošli dalje, što je na društvenim mrežama izazvalo lavinu bijesnih reakcija.

Finale Eurosonga zakazano je za subotu 22. svibnja, a prije toga slijedi još jedno polufinale u četvrtak 20. svibnja.

1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Zoran Milanović +0 Zoran Milanović Zanimljivosti Nakon premijera i predsjednik Milanović komentirao Albinin rezultat, evo što misli o Eurosongu i njenoj karijeri!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene