Imala je svoj razlog

Pogledajte portret princeze Diane koji sama nije mogla smisliti, a koji je ovih dana izazvao veliko zanimanje!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Portret princeze Diane koji je snimljen kada je imala samo 25 godina ovih se dana našao na prodaji, i to po početnoj cijeni od 15 tisuća funti.

Fotografija pokojne princeze Diane koja je bila korištena kao poštanska marka unatoč tome što joj se nije svidjela ponuđena je na prodaju, i to nakon gotovo 40 godina od njezina nastanka.

Pogledaj i ovo Mohamed Al Fayed Kontroverzni milijarder Žudio je da bude ravnopravan s kraljevskom obitelji, a na kraju je umro uvjeren da mu je kralj Charles ubio voljenog sina!

Dianu je snimio fotograf Terence Donovan 1986. godine, a prikazuje ju kao 25-godišnjakinju koja nosi ljubičastu haljinu za bal. No kada je princeza vidjela sliku, navodno je odmah okrenula glavu i izrazila svoje gađenje jer je smatrala da je previše formalna, a ona je samu sebe željela prikazati pristupačnijom ljudima. Unatoč tome, upravo je ta fotografija bila izabrana kao dio kolekcije koja je objavljena njoj u spomen nakon smrti 1997. godine.

Sada se pak javila osoba, koja želi ostati anonimna, a koja prodaje rijetku portretnu fotografiju s autorskim pravima pod cijeni od 15 tisuća funti, koja su bila prodana u humanitarne svrhe, točnije Brightonskom društvu slijepih 1990. godine.

"Terence Donovan je fotografirao princezu Dianu u tri navrata, jednom 1986. i dvaput 1987. godine. Ova poza je prva i odabrala ju je Kraljevska pošta kao jednu od slika u kolekciji maraka izdanoj 1998. u spomen na princezin život i postignuća", izjavila je stručnjakinja za londonske aukcionare Bonhams Sarah Lindberg.

Diana je u vrijeme nastanka fotografije imala prilično napornu godinu jer je s princem Charlesom bila na turneji po Japanu, Indoneziji, Španjolskoj i Kanadi, Omanu, Kataru, Bahreinu i Saudijskoj Arabiji, a njihovi dobro poznati bračni problemi već su bili počeli. 

1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Nina Agdal (Foto: Instagram) Nina Agdal (Foto: Instagram) Nina Agdal (Foto: Instagram) Nina Agdal (Foto: Instagram) +5 Nina Agdal (Foto: Instagram) Zanimljivosti Instagram je uklonio golu fotografiju koju je vidjelo 1,6 milijuna ljudi, no njezina reakcija nakon tog poteza pravi je hit među njezinim pratiteljima!

1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Maja Šuput Maja Šuput i Igor Mešin - 1 Karlo Rusan i Maja Šuput - 4 Karlo Rusan i Maja Šuput - 2 +2 Karlo Rusan i Maja Šuput - 3 Celebrity Majin Bloom na mini vespi hit je dana na Instagramu: ''Stvarno je dijete ko iz časopisa, mali cukrić!''

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene