crna udovica

Nije mogla ni sanjati da će 25 godina otkako je naručila ubojstvo supruga, njezina priča postati najpopularnija na svijetu!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Film "House of Gucci" jedan je od najiščekivanijih ove godine, a "crnu udovicu" Guccija utjelovila je Lady Gaga.

Priča o jednom od najbrutalnijih ubojstava u povijesti mode uskoro će biti prikazana na velikom platnu, a dok je svijet jedva dočekao vidjeti kako Lady Gaga izgleda u ulozi "crne udovice" Guccija, Patrizije Reggiani, svaki novi detalj sa snimanja filma intrigirao je javnost. Četvrt stoljeća otkako je naručila ubojstvo svoga supruga Patrizia će vidjeti kako čitava priča izgleda iz očiju redatelja Ridleyja Scotta.

Pogledaj i ovo showbuzz filmska priča Tko je neslavna "crna udovica" koja je naručila ubojstvo svojeg muža nakon što ju je on ostavio zbog mlađe žene?

Reggiani je utjelovitla Lady Gaga koja je u glumačkim vodama već prije nekoliko godina oduševila sve, a nesretnog Maurizija Guccija glumi Adam Driver. Uz njih u filmu će se pojaviti Al Pacino, Salma Hayek i Jared Leto.

Kći vozača kamiona i pralje Patrizia Reggiani javnosti je bila potpuno nepoznata dok se 1973. godine nije udala u obitelj Gucci, nakon čega je postala utjecajna u talijanskim bogataškim krugovima.

Nakon 12 godina braka suprugu je ostavio zbog mlađe glumice Paole Franchi, a službeno su se razveli 1994. godine. Sud je tada odlučio da će Gucci bivšoj supruzi nakon razvoda mjesečno isplaćivati džeparac od 100 tisuća američkih dolara.

Godinu dana kasnije, točnije 27. ožujka 1995. Maurizio je upucan na stubištu pred zgradom u Milanu u kojoj je bio njegov ured. Gucci je na mjestu ostao mrtav, a mediji su istoga dana počeli pisati o najbrutalnijem ubojstvu u talijanskoj modernoj povijesti. Istražitelji su se dvije godine borili s informacijama te su pokušali dokučiti tko je ubio popularnog poduzetnika. Ne samo da su tražili ubojicu već i osobu koja je ubojstvo naručila.

Iako s tragičnim ishodom, ljubavna priča Patrizije i Maurizija započela je romantično. Svi su pisali o ženi koja neodoljivo podsjeća na Elizabeth Taylor, a ona je u intervjuima govorila koliko se ludo Maurizio zaljubio u nju. Kada je pristala biti njegova djevojka, Maurizio je Patriziji kupio crveni Ferrari na njezin zahtjev. Obitelj Gucci nije bila zadovoljna njegovim ljubavnim izborom.

Par je pred oltar stao 1972. godine, a zajedno su dobili dvije kćeri - Alessandru i Allegru. Bili su glavni na svim tulumima u gradu i slovili su kao zlatni par modne industrije te se sve činilo savršeno. Kada je Maurizio preuzeo obiteljski posao, stvari između njega i supruge su krenule u propast. U konačnici su se rastali, a osim što je bila nezadovoljna godišnjom isplatom, Patriziji se nije svidjela ni činjenica da se Maurizio zaljubio u Paolu Franchi, s kojom se planirao i vjenčati. Bojala se da će upravo Paola preuzeti sve te da će ona sama ostati bez novca i moći. Paola je nakon ubojstva sumnjala u Patriziju, a na kraju je policija to istražila i kako je Patrizia pisala dnevnik, nije pazila na sve detalje i upravo zato su je otkrili.

Reggiani nije mogla ni nagađati da će upravo njezina priča biti pretočena u jedan od najočekivanijih filmova 2021. godine, a njezino je prikazivanje u kinima zakazano za 2. prosinca. 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene