Ljubomora je kriva za sve

Brutalno ubojstvo koje je zaprepastilo svijet: Priča o ljubavi koja je završila tragičnim ishodom

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Patrizia Reggiani bivša je supruga Maurizija Guccija i osoba odgovorna za njegovu tragičnu smrt 1995. godine, a sada se o njoj snima film. Istražili smo pozadinu njezine priče.

Nekadašnji vlasnik talijanskog modnog carstva Maurizio Gucci tog kobnog dana 27. ožujka 1995. godine iz kuće je izašao bez ikakve brige na umu, a nije bio svjestan da je odmah iza njega čovjek koji je za nekoliko trenutaka u njega ispalio tri hica iz pištolja. Gucci je na mjestu ostao mrtav, a mediji su istoga dana počeli pisati o najbrutalnijem ubojstvu u talijanskoj modernoj povijesti.

Pogledaj i ovo showbuzz crna udovica Nije mogla ni sanjati da će 25 godina otkako je naručila ubojstvo supruga, njezina priča postati najpopularnija na svijetu!

Istražitelji su se dvije godine borili s informacijama te su pokušali dokučiti tko je ubio popularnog poduzetnika. Ne samo da su tražili ubojicu već i osobu koja je ubojstvo naručila.

Na kraju se ispostavilo da je ubojstvo naručila njegova bivša supruga i majka njegove djece Patrizia Reggiani. Nezadovoljna isplatom od više od milijun dolara godišnje koju je dobivala nakon razvoda, Patrizia je odlučila okončati život svom bivšem. Novinari su je onda pitali i zbog čega sama nije ubila supruga. "Moj vid nije dobar, a nisam htjela promašiti", rekla je. Nakon što je na suđenje Patriziji završilo, Giccijevi su dućani diljem Italije u izlogu objesili srebrne policijske lisice.

Iako s tragičnim ishodom, ljubavna priča Patrizije i Maurizija započela je romantično. Svi su pisali o ženi koja neodoljivo podsjeća na Elizabeth Taylor, a ona je u intervjuima govorila koliko se ludo Maurizio zaljubio u nju. Kada je pristala biti njegova djevojka, Maurizio je Patriziji kupio crveni Ferrari na njezin zahtjev. Obitelj Gucci nije bila zadovoljna njegovim ljubavnim izborom.

Par je pred oltar stao 1972. godine, a zajedno su dobili dvije kćeri - Alessandru i Allegru. Bili su glavni na svim tulumima u gradu i slovili su kao zlatni par modne industrije te se sve činilo savršeno. Kada je Maurizio preuzeo obiteljski posao, stvari između njega i supruge su krenule u propast. U konačnici su se rastali, a osim što je bila nezadovoljna godišnjom isplatom, Patriziji se nije svidjela ni činjenica da se Maurizio zaljubio u Paolu Franchi, s kojom se planirao i vjenčati. Bojala se da će upravo Paola preuzeti sve te da će ona sama ostati bez novca i moći. Paola je nakon ubojstva sumnjala u Patriziju, a na kraju je policija to istražila i kako je Patrizia pisala dnevnik, nije pazila na sve detalje i upravo zato su je otkrili.

Njezina priča sada se ponovno našla u fokusu javnosti, nakon što se već mjesecima snima film "House of Gucci" pod redateljskom palicom Ridleyja Scotta te s Lady Gagom i Adamom Driverom u glavnim ulogama.

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Simon Baker i Rebecca Rigg (Foto: Profimedia) Simon Baker i Rebecca Rigg (Foto: AFP) +0 Simon Baker i Rebecca Rigg (Foto: Profimedia) Celebrity Istu ženu ljubio je čak 29 godina, i to sve dok nije pao na zgodnu brinetu koja ga je u potpunosti očarala

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene