Pretužno

Svi su je obožavali kao rock-heroinu regije, ali posljednje je dane provela napuštena i zaboravljena, osuđena na milost prolaznika

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Margita Magi Stefanović bila je jedna od najvećih rock-heroina ovih prostora, a preminula je u dobi od samo 43 godine.

Glazbenica Margita Magi Stefanović ostala je zapamćena kao klavijaturistica legendarne beogradske rock-grupe Ekaterina Velika, a od njezine je tužne smrti prošlo već 20 godina.

Margita, koja je slovila kao rock-heroina naših prostora, preminula je sa samo 43 godine u uvjetima koji i danas mnogima tjeraju suze na oči jer otišla je usamljena i zaboravljena gotovo od svih. Tijekom čitave se karijere borila s ovisnošću, od koje nije uspjela pobjeći, a sve je eskaliralo nakon što joj je preminuo otac.

Margita je posljednje dane provela u napuštenoj garaži u predgrađu Beograda, nakon čega je postala beskućnica te je završila u tamošnjem prihvatilištu. Preminula je 18. rujna 2002. godine u beogradskoj Infektivnoj klinici, a iza sebe je ostavila neizbrisiv trag na glazbenoj sceni ovih prostora. Bila je osuđena na milost prolaznika, humanitarnu pomoć koju je dobivala, hranu su joj povremeno donosili i njezini vjerni obožavatelji.

Rođena je u Beogradu kao jedino dijete u obitelji kazališnog i TV redatelja Slavoljuba Stefanovića-Ravasija, a glazbom se počela baviti kao djevojčica kada je krenula i u glazbenu školu. Kasnije je dobila ponudu za nastavak studija glazbe, no upisala je arhitekturu te je briljirala u svojem poslu nakon fakulteta. Istodobno je bila i jedna od najtalentiranijih klasičnih pijanistica svoga vremena u Beogradu.

Prekretnica u njezinoj karijeri je bio odlazak na koncert tek osnovanog benda Milana Mladenovića Katarina II, a onda je upoznala članove kultnog benda Električni orgazam te kroz druženje s njima i samog Milana, koji je bio fasciniran njezinim talentom. Pozvao ju je da se pridruži bendu, a ostalo je povijest.

Godine 1985. Katarina II promijenila je ime benda u Ekaterina Velika, a Margita je u isto vrijeme skladala glazbu za kazalište i televiziju. S Ekaterinom Velikom svirala je sve do Milanove smrti, a i nakon toga se nastavila baviti glazbom sve dok njezina životna priča nije došla kraju.

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Vanna - 1 Vanna - 3 +0 Vanna i Boytronic Celebrity Vanna uhvaćena u rijetkom izlasku sa suprugom, nakon 24 godine braka izgledaju zaljubljeno kao prvog dana!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene