nikad prežaljen

Imao je samo 37 godina kada je preminuo, svojim stilom života šokirao je do samoga kraja

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Michael Hutchence bio je poznat kao "divlji dečko rocka", a sa svojim bendom INXS osvojio je čitav svijet. Preminuo je u studenom 1997. godine u Sydneyju.

Neprežaljeni australski pjevač Michael Hutchence preminuo je 22. studenog 1997. godine, a tijekom karijere s bendom INXS privlačio je pažnju medija svojom glazbom, ali i privatnim životom.

Pogledaj i ovo Helena Christensen (Foto: Instagram) Žena zmaj Svi se pitaju što ova žena jede da izgleda ovako dobro, a sa skidanjem nema problema ni s 50!

Rođen u Sydneyju, Michael se često selio kao dijete zbog majčina posla. S obitelji je živio u Brisbaneu i Hong Kongu, gdje se profilirao kao vrstan plivač, no zbog teškog prijeloma ruke morao je odustati od te karijere. Zatim se počeo interesirati za poeziju, a kada je bio u srednjoj školi, s obitelji se vratio u Sydney. Ondje se u školi sprijateljio s Andrewom Farrissom te su Michael, njegov brat i Andrew počeli zajedno svirati u garaži blizu kuće u kojoj su živjeli. Okupili su bend te su nekoliko puta promijenili ime dok nisu došli do naziva INXS. Prvi put su javno nastupili 1977. godine, a Michael je tada postao i frontmen benda.

Do sredine 1984. godine već su bili poznati bend s nekoliko nagrada u džepu, a "Never Tear Us Apart", "Need You Tonight" i "Dissapear" samo su neki od hitova kojima su osvojili svijet. Hutchence je imao i samostalnu karijeru uz bend, a bavio se i glumom. Stasom i glasom  osvojio je publiku diljem svijeta, a na njega su najviše padale pripadnice ljepšeg spola.

Pjevaču ništa nije bilo strano, a mediji su ga jednom prilikom uhvatili kako konzumira drogu te se nije ni pokušao sakriti od njih. Odmah je dobio nadimak "divljeg dečka rocka", a počeli su ga povezivati s brojnim ljepoticama.

Kylie Minogue, Belinda Carlisle, Helena Christensen i Kym Wilson samo su neke od njih, a Christensen je jednom prilikom pričala o incidentu koji su doživjeli kada su bili u izlasku. Hutchence je odbio maknuti se s ceste na kojoj je vozio taksi, nakon čega je taksist izašao iz vozila i napao ga. Udario ga je, a pjevač je pao na cestu i ozlijedio glavu. Nije htio odmah ići doktoru te je u bolnicu otišao nakon nekoliko dana. Zbog frakture lubanje zamalo je potpuno izgubio osjet mirisa i okusa. Dva tjedna je bio u bolnici, a zbog ozljede je često padao u depresije te je imao problema s gnjevom. "Tijekom oporavka Hutchence je fizički nasrnuo na gotovo svakog člana benda INXS", ispričali su iz benda kasnije u intervjuima.

Najeksponiranija veza mu je ona s Kylie Minogue, pjevačicom koja je u to vrijeme također bila u usponu. Kylie je često u intervjuima spominjala svog bivšeg, a govorila je kako će on uvijek imati posebno mjesto u njezinu srcu. Sredinom 1990-ih godina Hutchence je započeo ljubavnu vezu s britanskom voditeljicom Paulom Yates, koja je u to vrijeme bila u braku s Bobom Geldofom.

Mediji su se odmah počeli zanimati za njihovu aferu, a upoznali su se tijekom intervjua uživo, kada je Paula otvoreno flertovala sa slavnim pjevačem. Publika je odmah primijetila kako među njima postoji kemija, a ubrzo su postali par. Voditeljica je rodila njihovu kćer Tiger Lily u lipnju 1996. godine, mjesec dana nakon što se rastala od Geldofa. Ipak, ljubavna sreća Paule i Michaela nije dugo potrajala.

U rujnu 1996. godine Paula i Michael osvanuli su na naslovnicama svjetskih tabloida jer su ih uhitili zbog sumnje da kod sebe imaju velike količine droge. Svi su već do onda znali da par uživa u brojnim opijatima. Policija ih nije zadržala, no to je već bio vrhunac njihovih problema.


Hutchence je s bendom INXS 1997. godine krenuo na promotivnu turneju novog albuma, a finale turneje održalo se upravo u njihovoj rodnoj Australiji. Tijekom turneje Paula se spremala posjetiti Michaela s njihovom kćeri i svojom ostalom djecom, no njezin bivši suprug poduzeo je pravne postupke kako do toga ne bi došlo. Smatrao je da taj život nije dobar za toliko malenu djecu.

U rano jutro 22. studenog 1997. godine Michaela su pronašli mrtvog u njegovoj sobi u hotelu Ritz-Carlton u Sydneyju. Imao je tek 37 godina, a glumica Kym Wilson zadnja je osoba koja ga je vidjela živog. Ispričala je kako je tulumarila s njim upravo u sobi u kojoj su pronašli njegovo tijelo. Sudeći po policijskim razgovorima s osobama bliskima pjevaču, posvađao se s Paulom Yates i Bobom Geldofom nekoliko sati prije smrti. Nakon svađe nazvao je i svoju bivšu djevojku Michele Bennett i zamolio je da mu dođe u posjet. Michele je tog jutra oko 10 sati bila pred njegovom sobom, no nitko se iz nje nije javio. Čistačica ga je pronašla mrtvog malo kasnije. Nakon nekoliko mjeseci mrtvozornik je u izvješću istaknuo kako je Hutchence uzeo fatalnu količinu alkohola i droga.

Michaela Hutchencea pokopali su u Sydneyju, a lijes su nosili članovi grupe INXS i njegov mlađi brat Rhett. Nakon Michaelove smrti INXS su nastavili snimati nove pjesme sve do 2012. godine.

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Mustafa Nadarević, Miraj Grbić Razgovor s Mustafom Nadarevićem (Foto: Dnevnik.hr) - 1 +0 Razgovor s Mustafom Nadarevićem (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Celebrity Posljednji ispraćaj Mustafe Nadarevića bit će onakav kako je on zamislio, imao je samo jednu molbu

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene