Legendarni par

Kad su se upoznali nisu ni slutili da će njihova ljubavna priča postati jedna od najpoznatijih na svijetu

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Freddie Mercury i Mary Austin upoznali su se 1969. godine, a do smrti mu je ona bila najvažnija osoba u životu.

Freddie Mercury upoznao je Mary Austin kada je imao 24, a ona tek 19 godina. U to vrijeme nitko od njih nije mogao ni zamisliti što će im donijeti budućnost, a kamo li da će se njihova ljubavna priča pretvoriti u jednu od najpoznatijih na svijetu. Ista ta priča prikazana je i u Oscarom nagrađenom hit filmu "Bohemian Rhapsody".

Pogledaj i ovo Bohemian Rapsody Freddie Mercury (Foto: Profimedia) Tužni detalji Šest mjeseci se pripremao za smrt, a fanovima je tešku istinu otkrio tek dan prije nego što je umro: "Nestao je u roku od 24 sata"

"Svi moji ljubavnici pitali su me zašto ne mogu nadomjestiti Mary u mom srcu, no to je jednostavno bilo nemoguće. Jedina prijateljica koju imam u životu je Mary i ne želim nikog drugog osim nje. Ona mi je supruga i to što mi imamo za mene je pravi brak", jednom je prilikom rekao legendarni glazbenik.

Kada je Freddie 1991. godine preminuo od posljedica side, Austin je bila uz njega kao i većinu njegovog života. Upravo njoj je ostavio polocivu svog bogatstva procijenjenog na 75 milijuna dolara, kao i 28-sobnu kuću u Londonu u kojoj ona i danas živi. Mary danas živi mirnim životom daleko od svjetala reflektora pod kojima je bila u vrijeme njegove najveće popularnosti.

Odmah su se zaljubili

Mercury i Austin upoznali su se 1969, godinu dana prije nego što je on s Brianom Mayjem, Rogerom Taylorom i Johon Deaconom osnovao bend koji će se kasnije zvati Queen. Mercury je rođen kao Farrokh Bulsara u Zanzibaru 1946. godine, a 60-ih se godina s obitelji preselio u London. Mary je u to vrijeme radila u trgovini odjećom Biba. Brzo su se zaljubili te su počeli živjeti zajedno, iako je Mary bila dosta povučenija od Freddieja. "On je bio potpuno drugačiji od svih ljudi koje poznajem. Bio je vrlo samouvjeren, a ja nisam bila niti malo. Srasli smo zajedno i tako smo ostali do kraja njegovog života", rekla je Austin 2000. godine u jednom intervjuu.

Kada je grupa Queen objavila debitantski album 1973. godine, par se preselio u veći stan te ju je Freddie zaprosio. "Kada sam imala 23 godine dobila sam od njega golemi poklon za rođendan. Unutra je bila druga kutija, pa druga i tako dalje. U najmanjoj kutiji bio je zaručnički prsten", ispričala je Mary dosta godina kasnije. Nije joj bilo jasno što se događa pa je pitala glazbenika na koji prst da stavi taj prsten, a on je pitao hoće li se udati za njega. Odmah je pristala.

Narednih godina popularnost grupe Queen vrtoglavo je rasla, a Freddie je svojoj supruzi posvetio brojne pjesme, među kojima je najpoznatija "Love of my life". Bend, ali i sam Freddie iz dana u dan su imali sve više fanova, a pjevač se sve više prepuštao raskalašenom životu.

Mislila je da je gay, a nakon prekida ostali su najbolji prijatelji

Kod kuće im nije išlo tako dobro više. Nakon šest godina veze više nisu razgovarali o braku i Mary je zaključila da nešto ne valja. Mercury je čitavo vrijeme tvrdio da samo umišlja i da je sve u redu. Prvo je mislila da ima aferu s drugom ženom, no 1976. godine on je odlučio sve joj priznati. "Nikada neću zaboraviti taj trenutak", rekla je Mary. Rekao joj je da je biseksualac, no ona je smatrala da je gay.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

💥Mary Austin💥 . Happy 69th birthday to Mary Austin with whom Freddie had the greatest most enduring emotional bond of his life...the woman who was his muse, his "only true friend", and his "common law wife" who stood by him through thick and thin ❤🎉 . ✨Mary grew up in a struggling working-class home in West London and she had to grow up quickly. She dropped out of school at 15 and became a receptionist, and later got a job at Biba (the fashionable store). . ✨One night, she ran into a friendly acquaintance at a rock concert at a nearby college, Brian May. They hit it off and they began dating. The relationship was fun, but it never got serious and they broke up on friendly terms. . ✨Though she wasn't aware of it at the time, she attracted the infatuation of the band's lead singer, a friend of May's called Freddie Mercury. Freddie kept showing up to Biba and a few months later, he asked her out on a date. . ✨Both were financially strapped, so they had to do things together that didn't involve spending money. He was flamboyant in public but she got to see the side he didn't show others. They grew close and moved in together in 1973. . ✨Freddie really loved her but he and Mary were beginning to grow apart and in late 70s he revealed to her that he had been unfaithful to her with partners of his own gender. . ✨ Although the break-up was hurtful, she wasn't bitter, and she took an apartment near their own place, and they remained close. Freddie hired Mary to be the secretary to the the band's publishing business. . ✨Mary was the person Freddie loved and trusted the most and took home to meet his parents as he knew they felt comfortable with her. . ✨ She began to have a life of her own which Freddie wholeheartedly supported. It all came crashing down for her in 1987, when he revealed that he had tested HIV positive. She was the first person he told. One of Freddie's top priorities was making sure Mary was financially secure and left her the majority of his fortune including his Kensington mansion against her wish. . ✨Freddie entrusted Mary with his ashes, the location of which has remained a closely guarded secret for decades. . #FreddieMercury #MaryAustin

A post shared by Freddie Mercury (@freddiemercuryclub) on

Brzo nakon toga se odselila u stan blizu njegove kuće i tada je završila njihova fizička veza, no povezani su bili do kraja. Odlazila je s Queen na turneje te su ostali najbolji prijatelji.

Mary je kasnije upoznala slikara Piersa Camerona s kojim ima dva sina, a Freddie je njezinom starijem sinu i kum. Nikada se nije udala za njega, a kasniji brak s poduzetnikom Nickom Holfordom završio je razvodom nakon pet godina. Austin nikada nije izbivala iz Freddijevog života.

Kada je Freddie preminuo, Mary je rekla kako je izgubila osobu s kojom dijeli vječnu ljubav. "Bila je uz njega prije svega i nakon svega", rekao je biograf grupe Queen jednom prilikom. Podržavala ga je u odluci za liječenjem, a sve do samo nekoliko dana prije smrti njegova bolest bila je tajna. Obećala mu je na samome početku da nitko neće saznati kako ima sidu dok on to ne bude želio.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene