To je bilo brzo

Kraljica Elizabeta iznenadila posljednjim potezom, četiri dana nakon smrti princa Philipa pokazala svima da kruna ne može čekati

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Britanska kraljica Elizabeta II. u utorak se vratila redovitim kraljevskim obvezama nakon smrti supruga, princa Philipa te je sudjelovala u ceremoniji umirovljenja najstarijeg člana osoblja kraljevske obitelji, prenosi Reuters.

Kraljica je bila domaćica ceremonije odlaska u mirovinu prvoga čovjeka dvorske službe, koji vodi poslove kraljevske obitelji i dvora te tradicionalno nosi plemićku titulu grofa do odlaska u mirovinu, a potom dobiva titulu lorda.

Pogledaj i ovo Princ William i Kate Middleton s djecom Georgeom i Charlotte Okupila se obitelj Preslatki princeza Charlotte i princ George pridružili su se baki Elizabeti u teškim trenucima, ona nije uspjela zadržati suze

Princ Philip, koji je bio uz kraljicu tijekom njezine 69-godišnje vladavine, umro je u petak u dvorcu Windsor u dobi od 99 godina. Njegov pogreb bit će održan u subotu. Vojvoda od Edinburgha, kako je službeno bio poznat, oženio je Elizabetu 1947. godine.

Posljednjih je godina kraljica smanjila svoje službene angažmane te je brojne kraljevske dužnosti i pokroviteljstva prenijela na svojeg sina, princa Charlesa, njegova sina Williama i ostale starije članove kraljevske obitelji, no nastavila je obavljati simbolične kraljevske dužnosti, poput otvaranja parlamenta.

Poznavatelji prilika na britanskom dvoru smatraju da velika praznina koja, nakon suprugove smrti ostaje u kraljičinu životu, neće utjecati na to da se najdugovječnija kraljica na svijetu odrekne trona i prepusti ga sinu, princu Charlesu.

(Hina)

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene