Službeno potvrđeno

Iz Buckinghamske palače stigla vijest o neplaniranom potezu kraljice, prekida se dugogodišnja tradicija dvora

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Kraljica Elizabeta je zbog koronavirusa odlučila otkazati tradicionalne vrtne zabave tijekom 2021. godine i tako odustala od dugogodišnje kraljevske tradicije.

Britanska kraljica Elizabeta otkazala je sve službene vrtne zabave u Londonu i Edinburgu koje su trebale biti održane tijekom ove godine, a što je i službeno potvrđeno iz Buckinghamske palače.

Pogledaj i ovo Kralj Charles III. - 6 I on je samo čovjek Kralj Charles dobio je čast odraditi nešto zbog čega nije mogao suzdržati suze, njegove fotografije sve su rastužile

Odluka je to koja je donesena nakon što su se kraljevski dužnosnici suočili s nizom poteškoća oko planiranja usred novih pravila ponašanja, koja su na snazi u Velikoj Britaniji zbog koronavirusa i novog lockdowna koji je najavljen ovih dana. Budući da su se rokovi za dogovaranje zabava približili, više ih nije bilo moguće planirati zbog svih mjera predostrožnosti.

"Donesena je odluka da u 2021. godini vrtne zabave neće biti održane", izjavio je glasnogovornik palače.

Vrtne zabave su inače prigode u kojima se već godinama odaje počast i zahvalnost "običnim" građanima Britanije, onima koji su se iskazali u radu dobrotvotnih organizacija i u svojim lokalnim zajednicama, a u sklopu njih se zahvaljivalo i članovima vojne i diplomatske zajednice. Obično su se tijekom ljeta održavale sveukupno četiri takve zabave i to u samoj Buckinghamskoj palači te palači Holyroodhouse u Edinburghu, a okupljale bi čak 30 tisuća uzvanika.

Na svakoj zabavi, koje su ujedno postale i jedan od zaštitnih znakova palače, poslužilo bi se oko 27 tisuća šalica čaja, 20 tisuća sendviča i isto toliko kriški torte, no to ove godine nažalost neće biti moguće. 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene