još se oporavlja

Bila je na vrhuncu karijere kada joj je u stravičnom napadu uništeno cijelo lice, a sada je pokazala kako izgleda nakon 200 operacija

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Katie Piper danas je inspiracija ženama diljem svijeta, a ova voditeljica i manekenka prošla je kroz pravi pakao zbog bivšeg dečka koji joj je bacio kiselinu u lice i potpuno je unakazio.

Britanska voditeljica, influencerica i spisateljica Katie Piper (37) bila je na vrhuncu karijere kada ju je u ožujku 2008. godine napao bivši dečko i polio je kiselinom. Od onda je postala inspiracija mnogim ženama diljem svijeta, a svojim primjerom pokazuje da se snagom volje može pobijediti najgore situacije u životu.

Katie je prije nekoliko dana na svom Instagramu napisala da je završila u bolnici zbog gušenja hranom. Još ranije je zbog teških ozljeda bila na operaciji jednjaka jer nije mogla pravilno gutati zbog ožiljka koji ima na vratu. "Prije nekoliko dana sam se počela gušiti hranom i završila sam hitno u bolnici. Iza mene je duga povijest oporavka i imala sam brojnih problema. Sada sam dobro i osjećam se sjajno. Hvala liječnicima i medicinskim sestrama koji su bili toliko brižni prema meni", napisala je između ostalog Katie uz fotografiju iz bolničke sobe.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by K A T I E P I P E R (@katiepiper_)

Prije nego što joj se život iz temelja promijenio zbog brutalnog napada, Katie je imala sve što mlada djevojka može poželjeti. Počela se baviti manekenstvom, pozirala je za britanske časopise, a u to se vrijeme počela zanimati i za voditeljski posao. Kada je dobila posao na jednoj lokalnoj televiziji bila je presretna, no nije ni slutila da ju cijelo vrijeme promatra Daniel Lynch, zaljubljenik u borilačke sportove.

Pratio je njezinu karijeru i svaki detalj njezina života putem Facebooka. Prvi put su se vidjeli u Berkshireu gdje je ona radila, a Piper je odmah zapeo za oko. Počeli su izlaziti, a par je u jednom trenutku rezervirao i sobu u jednom hotelu u Bayswateru. Daniel ju je silovao i pretukao, porezao ju je žiletom te ju je izbo nekoliko puta po rukama. Nakon osam sati vratio ju je kući, odakle je otišla u bolnicu, no policiji i liječnicima ništa nije rekla jer ju je bilo strah Daniela.

Dva dana joj se ispričavao, a onda ju je nagovorio da ide u internet cafe i pričita poruku koju joj je poslao na Facebook. Putem prema tamo presreo ju je Stefan Sylvestre, mučkarac kojeg je Daniel platio da ju napadne. Prišao joj je te joj je prosuo kiselinu po licu nasred ceste. Šokirana Katie je uspjela potrčati do obližnjeg kafića, odakle su pozvali hitnu pomoć. Kiselina joj je oštetila vid te je potpuno slijepa na lijevo oko, a dio je i progutala. Liječnici su joj uspjeli presaditi kožu i spasili su joj život nakon brojnih operacija.

U induciranoj komi je bila 12 dana, a prošla je pravi pakao prije nego što se počela zaista oporavljati. Liječnici su je upozorili da se nikada neće potpuno oporaviti, no Katie je danas sretna. Često je isticala da joj je dugo trebalo da prihvati što se dogodilo, a njezina priča pomogla je brojnim ženama da prijave nasilnike kojih se boje. "Bojala sam se muškaraca, pa čak i svih ljudi. Sjećam se koliko nisam htjela da me itko vidi", pričala je Katie u intervjuima.

Nakon više od 200 operacija ova voditeljica se vratila i na TV, a često ju zovu u brojne emisije. Od 2015. godine je u sretnom braku s Richardom Suttonom, s kojim ima dvije kćeri. Napisala je knjigu, piše blog, a ističe kako nikada nije izgubila vjeru u sebe. Njezini napdači uhvaćeni su odmah nakon stravičnog napada te su ih osudili na doživotnu zatvorsku kaznu.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene