puni 40 godina

Pogledajte što je Meghan Markle radila i kako je izgledala prije nego što je zbog udaje za princa cijeli svijet doznao za nju

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Meghan Markle ovaj tjedan će proslaviti 40. rođendan, a njezin život bio je zanimljiv i prije nego što je postala supruga princa Harryja.

Vojvotkinja od Sussexa Meghan Markle 4. kolovoza proslavit će okrugli 40. rođendan i malo je onih koji danas nisu čuli za nju.

Pogledaj i ovo Princ Harry i Meghan Markle - 2 Raspada se idila? Meghan i Harry svojim su se postupcima zamjerili Amerikancima, nešto im je itekako zasmetalo: ''Dosta im je njihova žaljenja''

Iako je u zadnje vrijeme često na meti kritika, još kao 11-godišnja djevojčica žustro se borila za ženska prava te je zbog toga tada gostovala i u prilogu na dječjoj televiziji Nickelodeon. Tamo je kritizirala reklamu za sredstvo za pranje suđa, a zasmetalo joj je što se obraćala samo ženama. S kolegama iz razreda pozvana je u emisiju nakon što je napisala i poslala pismo tvrtki koja proizvodi sredstvo.

"Mislim da nije dobro da djeca odrastaju misleći da samo mame sve rade", kazala je tada Meghan, koja se školovala i odrasla u Los Angelesu gdje je i rođena 1981. godine.

Njezini roditelji Doria Ragland i Thomas Markle rastali su se kada joj je bilo samo šest godina, a ona je nastavila živjeti s majkom te je s vremenom potpuno izgubila kontakt s ocem, s kojim ni danas ne razgovara, iako je upravo on zaslužan za njezino zanimanje za glumu.

Thomas je radio kao direktor fotografije na nekoliko poznatih serija pa ge je Meghan često pratila na setovima. Još kao djevojčica pojavila se u nekoliko reklama, no nakon srednje katoličke škole odlučila je postati političarka pa je upisala Sveučilište Northwestern u Illinoisu. Ipak, nadjačala je ljubav prema glumi pa se nakon fakulteta odlučila posvetiti tome, no ispočetka joj je bilo teško dobiti uloge.

"Nisam bila dovoljno crna za uloge u crnačkim filmovima niti dovoljno bijela za ove druge", ispričala je jednom prilikom. Glumački uspjeh konačno je ostvarila 2011., kada je dobila jednu od glavnih uloga u hit-seriji "Face" u kojoj je glumila do 2018. godine, a morala ju je napustiti zbog udaje za britanskog princa.

Prije Harryja bila je u braku s producentom Trevorom Engelsonom, s kojim je počela hodati 2004. godine, a vjenčali su se 2011. na Jamajci. Razveli su se samo dvije godine nakon vjenčanja.

Vezu s Harryjem započela je u tajnosti u srpnju 2016. godine, a upoznali su se na spoju naslijepo preko zajedničke prijateljice. Nije trebalo dugo da cijeli svijet počne brujati o njihovoj romansi, a zaruke su objavili 27. studenog 2017. te su u ožujku sljedeće godine stali pred oltar.

Otad je neprestano na meti medija, a o njoj se ne prestaje pisati ni nakon što je s Harryjem odlučila napustiti kraljevske dužnosti i odseliti se u SAD. Posebnu medijsku prašinu podigao je njihov intervju s Oprom Winfrey u ožujku ove godine u kojem su otkrili brojne šokantne detalje iz svojeg života na kraljevskom dvoru i o kojem se još uvijek ne prestaje govoriti.

Meghan i Harry danas su roditelji dvoje djece, dvogodišnjeg sina Archieja i kćeri Lilibet koju su dobili prije malo više od mjesec dana.

Kako je Markle izgledala kao malena djevojčica i koliko se tijekom godina promijenila, pogledajte u našoj galeriji.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene