smijeh do suza

Svake godine priušte nam najluđi Božić, a što se sa zvijezdama kultne komedije dogodilo 31 godinu od izlaska filma?

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Film "Najluđi Božić" dio je kultne komične franšize o obitelji Griswold, a u njemu glume Chevy Chase, Beverly D'Angelo, Johnny Galecki i Juliette Lewis.

Kultna komedija "Najluđi Božić" mnogima je postala dio blagdanskog ugođaja, a od izlaska tog filma prošla je čak 31 godina. 

Pogledaj i ovo showbuzz 18+ Bode u oči VIDEO Zbog ovog 'detalja' obožavateljice će čekati u redovima za kino!

Riječ je o trećem nastavku franšize o zabavnoj obitelji Griswold, koja je objavljena 30. studenog 1989., a postala je pravi hit. U dijelu "Najluđi Božić" sve krene po krivu kada glava obitelji Clark Griswold pokušava svoj supruzi Ellen, sinu Rustyju i kćeri Audrey pripremiti Božić za pamćenje. 

Clarka je utjelovio poznati glumac i komičar Chevy Chase. U 78. godini on ne razmišlja o mirovini, a 2015. se pojavio u komediji "Lovesick", dok je pet godina ranije bio dio filma "Jacuzzi Express". Chevy je 2009. došao u središte pozornosti kao Pierce Hawthorne u sitcomu "Community" i odigrao nekoliko sezona. Napustio je svoju ulogu jer se posvađao s kreatorom serije Danom Harmonom tvrdeći da se premalo pozornosti posvećuje njegovu liku. 

"Sitcomi su najgora televizijska forma", rekao je tada ogorčeni Chase. 

Njegova kolegica Beverly D'Angelo (69) ima bogatu karijeru iza sebe, a no ostat će uvijek upamćena kao Ellen Griswold. Nastupila je u više od 60 filmova i nominirana je za nagradu Zlatni globus za ulogu Patsy Cline u "Kćeri rudara ugljena" te za nagradu Emmy za ulogu Stelle Kowalski u televizijskom filmu "Tramvaj zvan čežnja".

Upoznala je 1988. Al Pacina (80) na snimanju trilera "More ljubavi" i dobila s njim blizance, no nikad se nisu vjenčali. Glumac je i poznat kao vječiti neženja. Beverly se 2015. pojavila u filmu "Bounty Killer", a Chevyju se pridružila u remakeu njihove franšize, komediji "Godišnji odmor snova: Nova generacija". 

Juliette Lewis (47) bila je prilično nepoznata kada se pojavila u komediji kao kći Audrey Griswold. Ta joj je uloga godinu dana kasnije donijela angažman u filmu "Rt straha" i bila je nominirana za nagradu Oscar u kategoriji najbolje sporedne glumice. Pojavila se u poznatim filmovima "Što muči Gilberta Grapea" i "Rođeni ubojice". Razvela se 2005. od skateboardera Stevea Berrae i otvoreno govori o svojoj pripadnosti Scijentološkoj crkvi. 

Johnny Galecki (45) utjelovio je Rustyja Griswolda i za razliku od Chevyja sigurno ne misli da su sitcomi najgora televizijska forma. Naime, njemu je serija "Teorija velikog praska", u kojoj tumači fizičara Leonarda Hofstadtera, donijela svjetsku slavu i bogatstvo od 100 milijuna dolara. Poznat je i po ulozi u komičnoj seriji "Roseanne", a pojavio se u filmovima "Hancock" i "Vanilla Sky". Inače, u prosincu prošle godine dobio je sina s 23 godine mlađom djevojkom Alainom Meyer. 

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Valentina Walme Celebrity Nezgoda naše najseksi plesačice: Uske kožne hlače puknule joj usred snimanja, objavila je i video!

  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene