Posebna stvar

Preminuo je iznenada u 44. godini, a sad mu je odana velika čast: Oglasila se djeca zvijezde filma ''Sam u kući''

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Gradonačelnik Toronta je proglasio 31. listopada Danom Johna Candyja, baš ove godine kada bi da je živ slavio 70. rođendan.

Glumac i komičar John Candy većini je gledatelja, pogotovo onima mlađima, poznat po kultnom božićnom filmu "Sam u kući", no on je odigrao 60-ak uloga tijekom svog života. 

Pogledaj i ovo Ja u ljubav vjerujem je li ovdje i vaš favorit? Filmovi koji će vas ispuniti pozitivnom energijom: Istražite listu koju mi volimo pogledati u ovo blagdansko vrijeme!

John je preminuo prerano, u svojoj 44. godini od srčanog udara 4. ožujka 1994. kada je bio na odmoru u meksičkom Durangu. Tijekom svoje karijere pokazao je nevjerojatan talent za komediju koji je odlično iskombinirao sa svojim jedinstvenim glasom. 

Candy se rodio u kanadskom gradu Marketu u provinciji Ontario, a gradonačelnik glavnog grada provincije Toronta John Tory odlučio mu je odati počast. Naime, proglasio je 31. listopada danom Johna Candyja. 

To je odlučio učiniti baš ove godine, kada bi komičar da je živ navršio 70 godina. Vijest je osobito razveselila njegovu djecu, kćer Jennifer i sina Christophera. 

"To je zaista posebna stvar, drago mi je, najviše zato jer je to učinjeno baš na njegov rođendan", istaknuo je Christopher. 

"To je takva čast za njega! Jako sam uzbuđena što ću slaviti taj poseban dan! Noć vještica i njegov rođendan spojeni u jedan nevjerojatni Dan Johna Candyja. Jednostavno savršeno", dodala je Jennifer. 

Inače, Johnova djeca krenula su njegovim putem i oboje su glumci. Kada je komičar preminuo, Jennifer je imala 14, a Christopher 10 godina. 

Glumčevi obožavatelji također su izrazili svoje oduševljenje zbog odluke gradonačelnika Toronta. "Koja je dobra ideja", "Imao sam privilegiju susresti Johna nekoliko puta jer sam odrastao gdje i on. Bio je daleko od tipične holivudske zvijezde i jedan od najboljih ljudi koje ste mogle sresti. Ako bi te pitao kako si, zaista ga je zanimao odgovor", "Bio je kanadska legenda i tako divna, nježna duša", komentirali su na Twitteru vijest. 

Candy je u kultnom filmu "Sam u kući" utjelovio Gusa Polinskog, člana sastava Kenosha Kickers, čiji je let otkazan zbog vremenskih nepogoda, pa je i njegov sastav bio preumoran za vožnju u kombiju. On je u pravom trenutku ponudio Kevinovoj mami Kate da pođe s njima u Chicago.  

  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene