Tužna ljubavna priča

Odgodila vjenčanje drugi put jer nije spremna podnijeti veliku žrtvu koju joj nalaže zakon njezine zemlje

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Japanska princeza Mako već je drugi put odgodila vjenčanje s Keiom Koureom, koji nije pripadnik plemstva.

Japanska princeza Mako odgodila je planove za vjenčanje nakon što je javno obznanila da je spremna odreći se svog kraljevskog statusa kako bi se mogla udati za "običnog dečka" koji nije pripadnik kraljevske obitelji.

28-godišnja Moko, koja je studirala u Edinburghu, Dublinu i Leicesteru, upoznala je svog dugogodišnjeg dečka Kei Koura za vrijeme studija, a u slučaju da se vjenča s njim morat će se odreći titule. Čini se da je to problem koji se povlači već nekoliko godina jer ovo nije prvi put da je vjenčanje odgođeno. Naime, još 2017. godine objavljena je vijest da su planovi za veliki dan stopirani, unatoč tome što su sve bili najavili čak dvije godine ranije.

Moko je nedavno za tamošnje medije izjavila da su ona i Kei jedno drugome nezamjenjivi, ali da još uvijek nemaju konkretan plan kada će se vjenčati i da joj je trenutačno teško govoriti o budućnosti.

"Brak je za nas nužan izbor kako bismo živjeli i slijedili svoje srce. Jedno drugome smo nezamjenjivi i možemo se osloniti jedno na drugo u sretnim, ali i nesretnim vremenima. U ovom trenutku teško je reći bilo što o našim planovima za budućnost", izjavila je Mako za Imperial Household Agency iliti Agenciju Uprave japanskog carskog dvora .

Inače, japanski carski zakon zahtijeva da princeza napusti kraljevsku obitelj odmah nakon što se uda za pučanina, na što Moko, čini se, ipak nije spremna.

Njezina teta Sayako posljednja je iz obitelji kojoj je oduzet kraljevski status kada se udala za gradskog službenika u Tokiju 2005. godine.

Kei, koji radi u jednoj odvjetničkoj tvrtki, zaprosio je Mako u prosincu 2013. godine, a svoju vezu na daljinu održavali su u strogoj tajnosti, sve dok ona nije magistrirala u Velikoj Britaniji. Da planiraju vjenčanje, prvi su put najavili 2017. godine, a ubrzo nakon toga je objavljeno da će se par ipak vjenčati u studenom 2018. godine. Ono je kasnije odgođeno na 2020. godinu, kada je službenim priopćenjem bilo rečeno da par treba više vremena za planiranje ceremonije.

Japan Times je u srpnju izvijestio da njihov prijestolonasljednik Fumihito tvrdi da uopće ne zna hoće li se njegova kći uopće udati.

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Kate Middleton (Foto: Getty Images) Zanimljivosti Kate Middleton bila je tiha patnja mnogih mladića, ali njezino srce jedan je slomio prije nego što je upoznala Williama, evo tko je on bio

  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene