Razlika je velika!

Proslavio se u kostimu osebujne žene Verke Serduchke, a evo kako izgleda u svom svakodnevnom izdanju!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Komičar i pjevač Andriy Danylko osmislio je lik Verke Serduchke 1990., a predstavio ju je javno sljedeće godine na komičarskom natjecanju te je 2007. osvojio drugo mjesto na Eurosongu u Srbiji.

Verka Serduchka je bila pravo iznenađenje za gledatelje Eurosonga kada se 2007. pojavila na pozornici u Srbiji s pjesmom "Dancing Lascha Tumbai". 

Pogledaj i ovo Raiven Poslušajte pjesmu! Susjedi su odabrali svoju predstavnicu za Eurosong, mnogi joj predviđaju dobar plasman: ''Ovo je remek-djelo!''

Ukrajinska predstavnica je bila obučena u kostim zbog kojeg je nalikovala na Limenog čovjeka iz "Čarobnjaka iz Oza" i činilo se kao da se na pozornici odvija disko zabava. Zanimljivo je da je za njenu pojavu bio zaslužan poznati brend Dolce&Gabbana kojem je sve to osigralo dobru reklamu.

U drugi plan su pale kontroverze jer je Ukrajinu predstavljao umjetnik drugačiji od prijašnjih, odnosno komičar i drag queen Andriy Danylko (47). Verka je osvojila drugo mjesto, ali i nagradu Barbara Dex za najgori kostim. Koliko je jak dojam ostavila, je dokazalo to što je pozvana 2019. u Izrael gdje je nastupila u zabavnom, nenatjecateljskom dijelu programa.

Andriy, koji je osmislio ovaj osebujni lik Serduchke, je ukrajinski komičar te pjevač, a pojavio se u 10-ak filmova. Zanimljivo je da se kao Verka pojavio 2015. u popularnoj komediji "Špijunka" u kojoj glume Melissa McCarthy, Jason Statham, Rose Byrne i Jude Law. 

Inače, Danylko se rodio 2. listopada 1973. u radničkoj obitelji u ukrajinskom gradu Poltava i kao sedmogodišnjak je izgubio oca koji je preminuo od raka pluća. 

Još dok je bio dijete počeo se amaterski baviti performansom, a diplomirao je na u Kijevu na Akademiji cirkuse umjetnosti. Andriy je 1990. stvorio lik Serduchke, raskošne sredovječne žena iz seoske obitelji koja radi kao pomoćnica na željeznici u spavaćim vlakovima. Prvi put ju je javno predstavio 4. siječnja 1991. na komičarskom natjecanju u Poltavi. 

Kasnije je osmislio još neke likove poput policajca, vojnika i balerine te je osnovao trupu Teatar Danylko s kojom je bio na turneji po gradovima u Ukrajini i Rusiji. Komičar je 2002. sa svojom grupom obišao i Azerbejdžan, Armeniju, Gruziju, Kazahstan, Moldaviju, Turkmenistan, Tadžikistan, Uzbekistan i Baltičke države s programom "Ja sam revolucija". Sljedeće godine je primio nagradu Zasluženi umjetnik Ukrajine. 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VERKA SERDUCHKA OFFICIAL (@v_serduchka)

Danylko je imao i svoju emisiju "SV-show" na nekoliko ukrajinskih televizijskih programa, a 2007. je čak osnovao političku stranku "For Ours!" ("Za naše!") s kojom je htio ući u parlament. No ubrzo je odustao od toga, pogotovo jer su ankete pokazivale da ima tek dva posto potpore građana. 

Komičar se 2011. s likom Verke ponovno natjecao za odlazak na Eurosong u Njemačku. Automatski se kvalifcirao za finale, no u listopadu 2010. je povukao svoju prijavu. 

Andriy odbija javno govoriti o svom privatnom životu, no svojedobno je rekao da je imao tešku vezu sa ženom s kojom je živio osam godina. U siječnju 2018. njegov prijatelj je objavio na društvenim mrežama fotografije na kojima Danylko ljubi prijateljicu, glumicu Innu Bilokon. 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VERKA SERDUCHKA OFFICIAL (@v_serduchka)

Komičar je tijekom svojih intervjua istaknuo da je Verka isključivo njegov lik za nastupe te da se ne odijeva u žensku odjeću kada nije na pozornici. 

Andriy je izdao pet albuma koje je prodao u više od 600.000 primjeraka, a 2013. je privukao pozornost kada je kupio Rolls-Royce koji je pripadao pokojnom glazbeniku Freddieju Mercuryju. Tada je rekao da ga planira donirati muzeju posvećenom grupi Queen. 

Posljednjih godina je Danylko bio prisutan u javnosti kao dio žirija u ukrajinskoj verziji televizijskog showa "X Factor". 

  1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Albina Grčić Celebrity Osim što odlično pjeva i izgleda, svi pričaju i kako naša Albina govori engleski, pogledajte video!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene