zavidna karijera

Privatni život skriva koliko može, a i dalje je jedna od napoznatijih glumica zahvaljujući kultnom filmu

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Sigourney Weaver jedna je od legendi Hollywooda koja je osvojila svijet glavnom ulogom u franšizi filmova "Alien".

Američka glumica Sigourney Weaver obilježila je znanstvenofantastične filmove sa ženom u glavnoj ulozi, a publika je najviše pamti u kultnoj seriji filmova "Alien". Uvrštena je u vrh brojnih lista kao jedna od najvećih glumica svih vremena, a obara s nogu i s više od 70 godina.

Pogledaj i ovo showbuzz Sitna i odlučna Promijenila ime jer nije pasalo njezinoj visini

Sigourney je od rođenja povezana s glumom. Njezina majka je engleska glumica Elizabeth Inglis, a ptac joj je bivši šef TV kuće NBC, Sylvester Weaver. Iako je rođena pod imenom Susan Alexandra, umjetničko ime Sigourney je počela koristiti 1963. godine kada se odlučila baviti glumom, a inspiraciju za ime dobila je po liku iz "Velikog Gatsbyja", Sigourney Howard. Odrasla je na Manhattanu, gdje je išla i u srednju školu. Na Sveučilištu Sarah Lawrence započela je studij, koji je završila na Stanfordu gdje je diplomirala engleski jezik. Za vrijeme studija počela je i glumiti, a njezina prva zapažena uloga bila je u kultnom filmu Woodyja Allena, "Annie Hall".

Dvije godine kasnije prihvatila je i ulogu koja je prvo trebala dopasti glumicu Veronicu Cartwright - onu oficirke Ellen Ripley u filmu "Alien" Ridleyja Scotta. Upravo ta uloga vinula ju je u vrh najpoželjnijih glumica Hollywooda i do danas je ostala jedna od najpoznatijih njezinih filmskih ostvarenja.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Behind the scenes "Alien 3".

A post shared by Sigourney Weaver (@sigourney.weaver.official) on

Pojavila se u brojnim filmovima i sve do danas je njezina karijera vrtoglavo rasla. Glumila je u "Avataru", "Ghostbustersima" i brojnim uspješnicama, a posudila je i glas u animirano filmu "WALL-E". Zahvaljujući sjajnim ulogama bila je nekoliko puta nominirana za prestižnu nagradu Oscar, a dobitnica je i nekoliko Zlatnih globusa.

Privatnim životom ova sjajna glumica nije plijenila previše pažnje. Štoviše, jedna je od rijetkih u Hollywoodu koje imaju stabilan brak. S producentom Jimom Simpsonom vjenčala se 1984. godine, a par ima kći koja danas ima 20 godina. Previše detalja o svom braku nisu otkrivali.

Javnost je začudila kada je podržala kontroverznog redatelja Romana Polanskog koji je 1977. godine optužen za silovanje 13-godišnje djevojčice. 2009. godine glumica je potpisala peticiju kako bi ga podržala, a glumila je u njegovom filmu "Death and the Maiden" iz 1994. godine.

S glumicom Jamie Lee Curtis dugogodišnja je prijateljica, a zajedno su glumile u romantičnoj komediji "You Again" iz 2010. godine. Unatoč velikom prijateljstvu, Curtis je prije nekoliko godina javno priznala Sigourney kako nikada nije pogledala franšizu filmova "Alien" jer ju je previše strah.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene