Oduvijek u svijetu slavnih

Droge i bipolarni poremećaj uništavali su joj život, a preminula je dan prije svoje jednako slavne majke

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Glumica Carrie Fisher najpoznatija je po ulozi princeze Leije u "Ratovima zvijezda", a odrasla je uz poznate roditelje te je od tinejdžerskih dana bila pred kamerama. Legendarna glumica proslavila bi 64. rođendan.

Američka glumica Carrie Fisher utjelovila je princezu Leiju u serijalu "Ratovi zvijezda", a prije četiri godine svijet je ostao u šoku zbog njezine smrti. Tijekom svoje zavidne karijere glumila je u brojnim filmovima kao što su "Kada je Harry sreo Sally", "Braća Blues", "Hannah i njezine sestre" i brojni drugi. Bila je vlasnica brojnih nagrada, a posmrtno je dobila i nagradu Grammy te su je godinu nakon smrti proglasili Disneyjevom legendom.

Pogledaj i ovo showbuzz Nije pronašla sreću SJAJNA KARIJERA, BURAN PRIVATNI ŽIVOT Bila je puno više od filmske dive

Fisher je bila kći pjevača Eddieja Fishera i glumice Debbie Reynolds. Imala je dvije godine kada su se njezini roditelji rastali, a iz očeva trećeg braka s glumicom Connie Stevens dobila je dvije polusestre, Joely i Triciju. Ponovno je pred oltar stala i njezina majka, i to s vlasnikom lanca trgovina cipela Harryjem Karlom, no rastali su se kada je Carrie imala 17 godina. Još kao tinejdžerica Fisher je obožavala knjige, a pubertetsku dob provela je pišući poeziju i čitajući književne klasike. U srednju školu išla je do 16. godine, nakon čega je počela glumiti skupa sa svojom majkom. Zbog Broadwaya i glume odustala je od škole, no nekoliko godina kasnije u Londonu je upisala dramsku školu. Upisala je i fakultet, no nije ga završila.

Godine 1975. prvi put se pojavila na velikom platnu, i to u komediji "Šampon" kao Lorna Karpf. Kao princeza Leia pojavila se prvi put 1977. godine u filmu "Ratovi zvijezda: Nova nada", skupa s Harrisonom Fordom i Markom Hamillom. S njima dvojicom postala je nerazdvojna prijateljica, a skupa su glumili u nekoliko nastavaka legendarnog filmskog serijala Georgea Lucasa.

Osim glumom bavila se i pisanjem, a napisala je scenarij za nekoliko filmova. Napisala je i nekoliko polubiografskih novela. Glumila je u brojnim serijama i bila je jedna od omiljenijih glumica Hollywooda.

Uz veliku karijeru vodila je i buran privatni život. Tek u svojoj biografiji priznala je da su ona i Harrison Ford imali tromjesečnu aferu 1976. godine tijekom snimanja "Ratova zvijezda". Na setu istog filma upoznala je glazbenika Paula Simona i par je bio zajedno od 1977. do 1983. godine. U braku su bili tek godinu dana. Često su prekidali i mirili se, a tijekom jednog prekida bila je zaručena i za komičara Dana Sykroyda, s kojim je snimala film "Braća Blues". "Imali smo prstenje, imali smo sve spremno, no onda sam se vratila Paulu Simonu", rekla je glumica jednom prilikom. Čak i nakon što se rastala od Simona, par se neko vrijeme viđao.

Nakon rastave ljubila je lovca na talente Bryana Lourda, a zajedno su dobili kćer Billie Lourd 1992. godine. Mediji su je povezivali i s glazbenikom Jamesom Bluntom, no kasnije je Carrie objasnila kako su bili samo prijatelji.

Carrie Fisher često je otvoreno govorila o bipolarnom poremećaju od kojeg je patila te o ovisnosti o drogama. Bila je ovisna o kokainu i o tabletama, a svom bipolarnom poremećaju dala je ime Roy. "Zbog droga sam se osjećala normalnije", ispričala je u jednom intervjuu glumica.

Carrie Fisher je u prosincu 2016. godine na putu iz Londona za Los Angeles doživjela srčani udar oko 15 minuta prije nego što je avion sletio. Putnik koji je sjedio pokraj nje prijavio je osoblju aviona da je glumica prestala disati. Čim je avion sletio, hitno su je prevezli u bolnicu, a nakon što je četiri dana provela na intenzivnoj njezi, izgubila je bitku za život. Medijima je vijest o njezinoj smrti potvrdila kći Billie Lourd.

Samo dan nakon Carriene smrti njezina majka Debbie Reynolds doživjela je moždani udar te je također preminula. Brojne kolege diljem svijeta su glumicama odali počast te su isticali kako je svijet ostao bez talentiranih dama bez kojih ništa više neće biti isto.

1/7 >> Pogledaji ovu galeriju David Beckham i Harper (Foto: Instagram) David Beckham i Harper (Foto: Instagram) David Beckham, Harper Beckham (Foto: Profimedia) David Beckham, Harper Beckham (Foto: Profimedia) +2 David Beckham, Harper Beckham (Foto: Profimedia) Celebrity Fotografija Davida Beckhama i njegove kćeri podigla pravu buru, fanovi ne odobravaju način na koji joj iskazuje ljubav

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene