pretužno

Zaljubili su se na prvi pogled i ispisali jednu od najljepših ljubavnih priča, no stravična tragedija sve je prekinula

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Christopher Reeve utjelovio je slavnog Supermana, a njegov privatni život obilježila je ljubav na prvi pogled sa suprugom Danom.

Christopher D'Olier Reeve bio je američki glumac, redatelj i scenarist, a najpoznatiji je bio po ulozi slavnog Supermana u istoimenom nizu filmova. Ovih bi dana proslavio 69. rođendan, a prisjetili smo se detalja iz njegove karijere.

Reeve je odrastao u New Jerseyju, a već s devet godina otkrio je svoju strast prema glumi i to na kazališnim daskama. Kasnije je studirao na Sveučilištu Cornell, odakle je prešao na prestižni Julliard te je 1976. godine debitirao na Broadwayju. Nakon što je svjetsku slavu postigao zahvaljujući Supermanu počeo je odbijati veće uloge te se posvetio radu na niskobudžetnim filmovima i u kazalištu. Srećom, tu nije bio kraj njegove karijere, a kasnije je ostvario uloge u brojnim uspješnicama.

Markantni glumac već je bio velika filmska zvijezda kada je ugledao svoju suprugu Danu Morosini u jednom cabaret showu te se u nju zaljubio na prvi pogled. U travnju 1994. godine ludo zaljubljeni par se vjenčao te je njihova priča bila jedna od najljepših u Hollywoodu dok im strašna nesreća nije pomrsila planove.

Naime, Christopher je naučio jahati zbog uloge u filmu o Ani Karenjinoj 1985. godine, a kako ga je to fasciniralo počeo je jahati i u slobodno vrijeme. 27. svibnja 1995. godine na jednom natjecanju u Virginiji Christopherov konj Buck naglo je stao pred preprekom te ga zbacio sa sedla. Glumac je preletio preko Buckove te sletio na vlastitu glavu.

Kaciga je spriječila ozljedu mozga, ali udar Reeveova 98 kilograma teškog tijela slomio je prvi i drugi kralježak te prekinuo leđnu moždinu. Ozljeda je bila toliko teška da su kasnije liječnici morali ugraditi šipku od titanija kako bi povezali Reeveovu lubanju s ostatkom tijela.

Glumac je ostao paraliziran od vrata naniže, a nije mogao ni disati bez aparata. Neko je vrijeme razmišljao o samoubojstvu, no u tome ga je spriječila supruga koja mu je bila bezuvjetna podrška sve do kraja. Slavni glumac preminuo je 9 i pol godina nakon kobne nesreće.

Samo dvije godine nakon njegove smrti preminula je i njegova supruga Dana od posljedica raka pluća.

Prije nego što je upoznao Danu, Reeve je deset godina bio u vezi s Gae Exton, s kojom je dobio sina Matthewa i kćer Alexandru. Nakon što su se razišli imali su zajedničko skrbništvo nad djecom, a par je ostao u dobrim odnosima te su često provodili praznike zajedno. U dobrim odnosima bile su i njegova bivša te supruga, s kojom je dobio sina Williama.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene