jeste ih primijetili?

Brzo su zaludjeli svijet, a sad su gledatelji uočili smiješne greške sukobljene s povijesnim činjenicama

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Neki su već nakon dvije epizode serije "Bridgerton" uvidjeli gafove koji su se zalomili producentima.

Serija "Bridgerton" izašla je 25. prosinca prošle godine i brzo postala svjetski hit, a neki gledatelji su detaljno proučili sve scene i uočili neke pogreške. 

Pogledaj i ovo showbuzz dio hit-franšize Brzo su stekli vojsku obožavateljica, a većina se iznenadila kad je shvatila odakle su im poznati

Naime, u gradu Bathu, u kojem se događa radnja u 19. stoljeću, 1813. se vide žute linije za parkiranje i one na cesti, iako su one izmišljene tek 140 godina kasnije. Njih su u Velikoj Britaniji napravili 1960-ih kako bi uveli određene restrikcije. 

"Pogledala sam dvije epizode 'Bridgertona' i već sam uočila žute linije na cesti i poklopac šahte za telekom. Nisam znala da su u 19. stoljeću Britanci bili takvi pioniri", komentirala je gledateljica.

"Tijekom lockdowna smo počeli gledati 'Bridgerton' i pretvorili to u igru 'uoči gaf'. Londonsko društvo iz 1813., žute linije, znakovi za parkiranje, pušenje filtriranih cigareta, zbunjen sam", istaknuo je jedan korisnik Twittera. 

Gledatelji su sugerirali i da je u scenama serije ostala moderna ulična rasvjeta, pa i reklamni plakat za robni lanac Primark. 

Unatoč tim greškama serija "Bridgerton" dobila je odlične kritike i ocjene. Radnja prati Daphne, najstariju kćer moćne obitelji Bridgerton koja stupa na iznimno natjecateljsko londonsko tržište u potrazi za budućim mužem. Daphne je utjelovila Phoebe Dynevor, dok je njezina mogućeg supruga, vojvodu Hastingsa odglumio Regé-Jean Page.

Prema pisanju stranih medija, porasla je i potražnja za serijalom Julie Quinn prema kojem je nastala serija. Glumci u novoj uspješnici nose divne kostime karakteristične za 19. stoljeće, a lady Whistledown, koju je utjelovila Julie Andrews, najavljuje skandale i afere koji će biti dio nove sezone regentskog Londona.

Inače, Page je progovorio o scenama seksa koje morao snimiti s kolegicom Dynevor. "Bilo je tu puno fizičkog posla, pa sam imao režim treniranja kao Rocky. Ustajao sam svaki dan u pet ujutro i išao u teretanu, gdje sam vježbao s trenerom. Bio je užasan prema meni sat i pol svako jutro prije nego što bi dan počeo. Skupio sam snage samo preživljavajući njegove vježbe. Srećom, umišljeni glumac u meni mogao je opravdati to jer gradio lik iz njegova fizičkog dijela. Također, ovo je žanr serije koji govori o fantaziji i glamuru", ispričao je Page.

Glumac je utjelovio vojvodu Hastingsa, koji se slučajno nađe usred potrage za mužem najstarije kćeri moćne obitelji Bridgerton, Daphne, koju tumači Phoebe Dynevor. Već prvi dan snimanja Regé-Jean morao je izvesti intimnu scenu s Phoebe, a rekao je da mu je osim toga bilo zeznuto reći svojoj obitelji da će se sasvim skinuti u seriji.

Naime, njegov je otac britanski propovjednik, dok mu je majka medicinska sestra iz Zimbabvea, tako je odrastao na dvije relacije. Glumac kaže da je uspio upozoriti sve osim jedne rođakinje.

Objasnio je i kako su njemu i Phoebe intimni dijelovi bili zaštićeni ljepljivom trakom. "Bilo je manje ugodno što si manje odjeće imao na sebi jer je dijelove našeg tijela štitila ljepljiva traka. Kad se traka skidala, nije bilo ugodno", istaknuo je.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene