Najpopularnija petorka

Djevojke su zbog njih padale u nesvijest, a srca su im bila slomljena kad su u danima najveće slave uzeli pauzu

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Prodali su preko 100 milijuna kopija albuma diljem svijeta, a dobili su i zvijezdu na Stazi slavnih u LA-u. Backstreet Boys su do danas ostali jedan od najuspješnijih boybendova na svijetu.

AJ McLean, Howie Dorough, Nick Carter, Kevin Richardson i Brian Littrell 90-ih su godina bili najveća patnja svih djevojaka diljem svijeta, cure su zbog njih padale u nesvijest, a svaki put kada bi objavili novu pjesmu prodaja im se podizala za nekoliko milijuna primjeraka. I danas su ostali poznati kao jedan od najvećih bendova svih vremena - Backstreet Boys.

Pogledaj i ovo Britney Spears (Foto: Getty Images) Kakvo iznenađenje! Britney Spears i Backstreet Boys izbacili zajedničku pjesmu: "Ovo smo čekali 20 godina"

Howie i AJ su iz Orlanda na Floridi, a krenuli su zajedno stvarati glazbu te su preko audicija upoznali Nicka Cartera. Trojac je odlučio pokrenuti grupu, a Kevin i Brian, inače rođaci, u to su vrijeme pjevali u lokalnom crkvenom zboru u Kentuckyju. Nakon što se Kevin preselio na Floridu i upoznao ostatak budućeg benda pridružio im se i tako je sve krenulo. Lou Pearlman je 1992. godine objavio oglas u kojem je napisao da želi oformiti vokalnu grupu, a nakon brojnih audicija na koje se prijavilo tisuće mladih glazbenika izbor je pao na danas slavnu petorku. 20. travnja 1993. godine službeno su formirani, a i danas slave taj datum kao rođendan benda. Prvi nastup imali su 8. svibnja 1993. godine u Orlandu, a ostalo je povijest.

Prvi album pod imenom "Backstreet Boys" grupa je objavila 1996. godine, uslijedio je "Backstreet's Back" godinu kasnije, a s albumom "Millennium" 1999. godine bili su na vrhuncu slave. Godinu kasnije objavili su "Black & Blue", čime je njihova slava krenula nizbrdo. Bend se razišao na dvije godine i više ništa nije bilo isto. Sigurno se sjećate i trenutka kada je Kevin odlučio otići iz benda te su postali četvorka, a svi smo znali da se nikada više neće vratiti u punom svjetlu. Prodali su preko 100 milijuna kopija albuma diljem svijeta, a dobili su i zvijezdu na Stazi slavnih u LA-u. Dečki su i danas aktivni, no vrijeme njihove najveće popularnosti je prošlo prije dvadeset godina. Ipak, to ne znači da ih ne pratimo i danas, a svi članovi nekad popularnog benda danas su u braku i još uvijek su dobri prijatelji.

Svi su u sretnim brakovima i imaju po dvoje djece

Kevin Richardson danas ima 48 godina, a najstariji je član megapopularne grupe. Nakon što je otišao iz Backstreet Boysa, glumio je na Broadwayju, bio je model za Versaceove muške linije, a pojavio se i u nekoliko indie filmova. Svoju suorugu Kristin koja je dvije godine starija od njega upoznao je još prije nego što je grupa postala popularna i to na Floridi dok je radio u Walr Disney Worldu. Ondje je glumio Aladdina, a ona je bila Belle, dosta romantično. Nakon što su sedam godina hodali par je 2000. godine objavio zaruke na MTV-u. Četiri mjeseca kasnije vjenčali su se u Kentuckyju, a prvo dijete su dobili 2007. godine. Danas imaju dvoje djece i dalje su sretno u braku.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gotta love a Libra! ❤️Grateful you were home, so we could celebrate you this week @kevinscottrichardson We love you very much! 😘

A post shared by Kristin Richardson (@kristinkayphoto) on

Bez AJ-a McLeana ne bi bilo ni Backstreet Boysa. On je službeno prvi član benda, a upravo njemu imamo zahvaliti na glazbenom fenomenu koji nam je ostao do danas urezan u pamćenju. AJ je bio "zločesti dečko" benda, privatno i poslovno. Imao je problema s alkoholom, no bio je na odvikavanju i danas je čist. Frizerku Rochelle upoznao je 2009. godine, a zaprosio ju je godinu dana kasnije na pozornici koncerta u Las Vegasu, točno na svoj 32. rođendan. Par se vjenčao 2011. godine u Los Angelesu i danas imaju dvije kćeri. Zanimljivo, on je jedini iz benda koji ima kćeri.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Another year and I dropped the ball on family holiday photos. So enjoy this throwback, pretend it’s current and imagine Lyric is there too! Happy Holidays! Lol @funkyfreshkids14

A post shared by Rochelle DeAnna Mclean (@rochelle_deanna) on

Howie Dorough je kao i svi iz grupe nastavio sa samostalnom karijerom. Svoj prvi album objavio je 2011. godine, a u braku je sa suprugom Leigh, koju je upoznao zahvaljujući upravo Backstreet Boysima. Upoznali su se 2000. godine dok je ona radila za grupu, a kleknuo je u novogodišnjoj noći 2006. godine te su se vjenčali godinu kasnije. Imaju dva sina, James se rodio 2009. godine, a Holden 2013.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

These special family moments are what life is all about. ❤️❤️❤️ Happy Father’s Day to all the amazing fathers out there!

A post shared by Howie D (@howie_dorough) on

Brian Littrell je oduvijek otvoreno pričao o svojoj vjeri, a došao je na svoje nakon raspada Backstreet Boysa. Svoj prvi krščanski album objavio je 2006. godine, a do danas je jedan od najpoznatijih izvođača tog žanra u SAD-u. Suprugu Leighanne upoznao je na setu spota "As Long As You Love Me" 1997. godine, gdje je ona radila kao model. Brzo nakon toga su počeli hodati, a vjenčali su se u rujnu 2000. godine. Njihov sin Baylee također je glazbenik u usponu, majka mu je menadžerica, a s Brianom često nastupa te su već odradili na desetke koncerata diljem SAD-a.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Watched the Derby at my sisters house! #family #kentuckyderby #funtimes

A post shared by Leighanne (@leighanne_littrell) on

Ljepotan Nick Carter svojedobno je bio najpopularniji član benda, a kao i ostali pokrenuo je samostalnu karijeru. Solo album "Now or Never" objavio je 2002. godine, a bio je i u showu "House of Carters" koji je njegovu obitelj pratio 2006. godine. Suprugu Lauren upoznao je 2011. godine na slijepom spoju, a tri godine kasnije vjenčali su se u Santa Barbari. U travnju 2014. godine dobili su sina Odina, a danas su ponosni roditelji svoje djece.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Took this when we were in #parisfrance and forgot to post. It can be hard sometimes being away from the ones you love. But this picture reminded me that when this leg of the tour is done I’m gonna have the biggest gift I could ever asked for. I’ll be home soon. #missingmyfamily #iloveyoubaby #iloveyouodin #iloveyoumommy

A post shared by Nick Carter (@nickcarter) on

Backstreet Boys su vlasnici danas već kultnih pop hitova, a u Zagrebu su bili prije deset godina, gdje su koncert održali u Areni. I danas su aktivni, a svoj posljednji album objavili su prošle godine.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene