naslijedile su bogatstvo

Gdje su danas kćeri nesretnog Guccija? Dugo su branile svoju majku koja je osuđena za njegovo ubojstvo, a onda su je ostavile bez ičega

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Maurizio Gucci i Patrizia Reggiani u braku s dobili dvije kćeri, Alessandru i Allegru, koje su nakon očeve smrti naslijedile njegovo bogatstvo, a na sudu su se godinama borile za svoju majku koja je naručila ubojstvo njihova oca.

Ubojstvo Maurizija Guccija našlo se u fokusu poslije 26 godina zahvaljujući najiščekivanijem filmu godine "House of Gucci".

Pogledaj i ovo showbuzz filmska priča Tko je neslavna "crna udovica" koja je naručila ubojstvo svojeg muža nakon što ju je on ostavio zbog mlađe žene?

Nekadašnji vlasnik talijanskog modnog carstva 27. ožujka 1995. godine upucan je na stubištu pred zgradom u Milanu u kojoj je bio njegov ured i na mjestu je ostao mrtav, a ubojstvo je naručila njegova bivša supruga Patrizia Reggiani.

Nezadovoljna isplatom od više od milijun dolara godišnje koju je dobivala nakon razvoda, Patrizia je odlučila okončati život svom bivšem, a kada su je novinari pitali zbog čega sama nije ubila supruga, kratko je odgovorila: "Ne vidim dobro, a nisam htjela promašiti".

Reggiani je 1998. osuđena na 29 godina zatvora, no kazna joj je smanjena zbog dobrog ponašanja i na slobodi je od 2016.

U braku s Maurizijem dobila je dvije kćeri, Alessandru i Allegru, kojima je bilo 20, odnosno 16 godina kada im je majka uhićena, a nakon što je proglašena krivom i poslana u zatvor, nastavile su se boriti za njezinu slobodu.

2004. godine podnijele su zahtjev za ponovno suđenje tvrdeći da njihova majka nije bila mentalno sposobna u vrijeme ubojstva jer je 1992. bila povrgnuta operaciji uklanjanja tumora na mozgu, a Allegra je čak studirala pravo kako bi pomogla u rješavanju slučaja.

No nakon što je Patrizia izašla iz zatvora, u intervjuu za Guardian otkrila je da kćeri više s njom ne razgovaraju.

"Sad prolazimo kroz loš period. Ne razumiju me i ukinule su mi financijsku podršku. Nemam ništa, a nisam ni upoznala svoja dva unuka", požalila se tada utučena Patrizia.

Alessandra i Allegra su nakon očeve smrti dobile kontrolu nad cijelim njegovim bogatstvom, a osim novca naslijedile su i luksuzne jahte Creole i Avel te imanja u New Yorku, Saint Moritzu i Milanu.

Alegra je 2013. u intervjuu za časopis Classic Boat izjavila kako su ona i sestra nastavile održavati duh svojeg oca živim redovito ploveći na njegovim jahtama.

"Moj otac bi bio jako sretan da sada vidi da smo nastavile brinuti o njegovim plovilima", kazala je tada.

Obje sestre su u braku i sa svojim obiteljima žive u Švicarskoj, daleko od očiju javnosti.

Majci su 2017. godine odbile platiti nagodbu za razvod braka, no kad je slučaj dospio do talijanskog Vrhovnog suda, Reggiani je ipak dobila što je tražila.

Sada godišnje prima mirovinu u iznosu od 1,47 milijuna dolara jer je Gucci prije smrti potpisao ugovor kojim joj je pristao toliko uplaćivati do kraja njezina života.

Patriziju u filmu "House of Gucci" glumi Lady Gaga dok je nesretnog Maurizija utjelovio Adam Driver, a važne uloge imaju i Al Pacino, Salma Hayek te Jared Leto.

1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Anastacia (Foto: Profimedia) Anastacia (Foto: Getty Images) Anastacia (Foto: Getty Images) Anastacia (Foto: Profimedia) +4 Anastacia (Foto: Getty Images) Nekad i sad Bila je na vrhuncu slave kada se preko noći svega što je postigla morala odreći: "Mislila sam da ću umrijeti"

1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Oleg Tatarynov Oleg Tatarynov Oleg Tatarynov Oleg Tatarynov +5 Oleg Tatarynov Celebrity Maju Šuput je raspametio ubojitim trbušnjacima i plavim okicama, a njegove seksi fotke s Instagrama nikoga neće ostaviti ravnodušnim

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene