Nevjerojatno!

Priča o hladnokrvnom manipulatoru koji se lukavo izvukao od smrtne kazne za stravična ubojstva, neki misle da je broj njegovih žrtava još veći

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Serija "The Serpent" govori o serijskom ubojici Charlesu Sobhraju koji je drogirao, pljačkao i ubijao turiste tijekom njihovih putovanja po Aziji. Sumnjalo se i da mu je pomagala ljubavnica Marie‐Andrée Leclerc.

Napeta kriminalistička drama "The Serpent" temelji se na zločinima zloglasnog serijskog ubojice Charlesa Sobhraja, koji je ubijao mlade turiste koji su prolazili jugoistokom Azije 70-ih godina. 

Dobio je nadimak bikini-ubojica i jedno je vrijeme bio slavan zbog svojih ubojstava, a 1997. pušten je iz zatvora u Indiji. Navodno je nakon toga prodao prava na svoju priču francuskom producentu za 15 milijuna dolara. Prema nekim informacijama, Sobhraj je u razdoblju od 1972. do 1976. ubio između 12 i 24 ljudi. Sve su žrtve bili putnici sa Zapada koji su posjetili Tajland i dio Indije. 

Dok su neki dijelovi serije, uglavnom dijalog, izmišljeni, priča i likovi koji su dio nje su stvarni. Štoviše, radnja je opasno blizu stravičnoj stvarnosti. 

Sobhraj je rođen 1944. u Saigonu koji su okupirali Japanci. Kao dijete navodno je imao problema s kroničnim mokrenjem u krevet, volio je lagati i krasti. Uhićen je 1962. u Parizu zbog krađe auta, a nakon još jednog sličnog zločina je osuđen na tri godine zatvora, a tamo je naučio karate i talijanski jezik. 

Kasnije se oženio i 1970. se sa suprugom i novorođenim djetetom preselio u Grčku, pa Hong Kong i na kraju u Macao, gdje ih je napustio. Nakon toga je upoznao Marie‐Andrée Leclerc, koja mu je postala ljubavnica i partnerica. 

Sobhraj je ranih 70-ih počeo drogirati, pljačkati i ubijati turiste. Drogom bi ih onesposobio i lakše ubio, a uhićen je u Indiji 1971., no pobjegao je iz zatvora nakon što je odglumio upalu slijepog crijeva. 1975. postao je diler draguljima u Bangkoku i zanimljive su bile njegove izjave vlastima. 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jenna Coleman (@jenna_coleman_)

"Dok god mogu razgovarati s ljudima, mogu manipulirati njima", istaknuo je. U to je vrijeme nizozemski diplomat Herman Knippenberg počeo istraživati smrti svojih sunarodnjaka, iako su ga njegovi nadređeni pritiskali da stane s time. 

"To je sve bilo lagano za Sobhraja. Ubojstva, obmana, sve. Toliko dugo mu je sve to prolazilo da je mislio da je nepobjediv. Osobno, mislim da je ubio mnogo više ljudi. U njegovu stanu u Bangkoku našli smo hrpu putovnica i vozačkih dozvola. Mogle su lako pripadati drugim ljudima", ispričao je Herman. 

Njegova istraga dovela je do toga da je tajlandska policija uhitila Sobhraja i Leclerc, no oni su poslije pobjegli. Ipak, postavljena im je klopka u Indiji i on je osuđen za samo jedno ubojstvo i dobio je sedam godina zatvora. Pobjegao je drogirajući stražare, ali je kasnije ponovno uhićen. Neki smatraju da je to namjerno napravio kako bi mu se produžila kazna u Indiji i ne bi ga izručili Tajlandu, gdje bi ga osudili na smrt. 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tahar Rahim (@taharrahimofficiel)

Njegova je ljubavnica poricala da je znala za ubojstva, iako se vjerovalo da mu je pomogla drogirati barem jednu žrtvu. Turist koji se spasio tvrdio je da je svatko tko ima oči i uši znao što se događalo u tom stanu. Leclerc je oslobođena unatoč tome, dijagnosticiran joj je rak i dopušteno joj je da se vrati u rodnu Kanadu, gdje je umrla 1984. 

Sobhraj je izašao iz indijskog zatvora 1997. i nije se mora bojati kazne na Tajlandu te se odmah preselio u Pariz. Uhićen je 2003. u Kathmanduu zbog ubojstva i putovanja s lažnom putovnicom. Osuđen je na doživotni zatvor i trenutačno odslužuje doživotnu kaznu u Nepalu. Ima 76 godina i prošao je nekoliko operacija srca. 

Inače, Sobhraja je utjelovio 39-godišnji Tahar Rahim, a Lelerc je odigrala 34-godišnja Jenna-Louise Coleman. 

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Jennifer Aniston, Matt LeBlanc, David Schwimmer, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matthew Perry (Foto: Instagram) Jennifer Aniston (Foto: Profimedia) Jennifer Aniston (Foto: Profimedia) +0 Jennifer Aniston (Foto: Profimedia) Celebrity Jennifer Aniston će u 53. godini postati majka prvi put? Želja će joj se brzo ostvariti, a sretnu vijest već je podijelila s najbližima

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene