Klub 27

Bila je u vezama sa ženama i muškarcima, a divlji životni stil stajao ju je života

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Janis Joplin preminula je 1970. godine, a ostala je zapamćena po svom životnom stilu te ludim vezama koje je imala.

Nakon više od 50 godina pjesme Janis Joplin i dalje su popularne diljem svijeta, a da je ostavila golemi trag u povijesti glazbe, svjedoči i činjenica da su njezini albumi dobili platinaste naklade dugo godina nakon njezine smrti. Za života Janis je bila poznata po energičnim nastupima i dinamičnom vokalu kojim je osvajala fanove te po svom divljem stilu života.

Pogledaj i ovo showbuzz Malo je reći - neobične Posljednje želje slavnih - Da ne povjeruješ!

Uživala je droge tijekom čitave karijere, a dečki s kojima je hodala i danas pričaju o njezinoj osobnosti. Janis je preminula u listopadu 1970. godine te je postala dio "Kluba 27".

Prije nego što je postala planetarno popularna, Janis je uhićena zbog krađe u jednoj trgovini u San Franciscu 1963. godine. U tom je gradu živjela samo dva mjeseca, a krala je zbog nedostatka novca kako bi kupila drogu, što ju je i motiviralo čitavo vrijeme. Dok je ondje živjela, završila je jedne večeri u gej klubu, gdje je upoznala glazbenicu Jae Whitaker. Djevojke su kratko vrijeme bile u vezi, čak su se i uselile zajedno u stan, no Jae nije dugo mogla podnositi njezinu naviku s drogama i to što Janis spava s drugim ljudima.

Pjevačica je nastavila nizati brojne veze, a jedna je od njih i čovjek po imenu Peter de Blanc. Peter je bio bogat, a upoznali su se jer su se oboje drogirali. Nakon što je on završio u bolnici na 12 dana zbog predoziranja, s Janis je kovao planove što će raditi nakon što ga otpuste, a između ostalog tu je bio i plan da se vjenčaju. Janisin otac dao im je blagoslov, no dok je ona bila kod roditelja kako bi se oporavila od droga, Peter je našao drugu djevojku. Janis je u jednom trenutku nazvala, ona se javila te se pravila da je njegova rođakinja. Ubrzo nakon toga Janis je posložila čitavu priču te je raskinula zaruke i nastavila sa svojim životom.

S pjevačem Countryjem Joeom Janis je hodala 1967. godine. Unatoč tome što nisu dugo potrajali, Joe je kasnije rekao kako mu je ta veza pomogla pri stvaranju glazbe jer je obožavao radnu etiku koju je Janis imala dok bi snimala novu glazbu. Ostali su dobri prijatelji, a godinama nakon njezine smrti Joe je ispričao kako mu jako nedostaje.

Godinu kasnije Joplin je jednu večer završila i s legendarnim Leonardom Cohenom. Na njega je nabasala jedne večeri u hotelu Chelsea, u kojem su oboje odsjeli, a Cohen je ispričao kako joj je lagao da je Kris Kristofferson jer ju je htio bolje upoznati. Janis je znala da to nije on, no svejedno je provela noć s njim. Pjevačica je koketirala sa ženama i muškarcima, a njezin producent Milan Levin uletio je jedne večeri u njezinu sobu dok je imala orgije samo s djevojkama.

Krisa Kristoffersona Janis je ipak upoznala, godinu dana nakon što ju je Cohen prevario. Na ljeto iste godine Kris je nekoliko tjedana živio u njezinoj kući, u kojoj je ostao nakon jednog od brojnih tuluma koje je ona pripremala. Upravo on joj je napisao pjesmu "Me and Bobby McGee", veza nije dugo trajala, a pjevačica je preminula nedugo nakon što su se upoznali. 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“You're only as much as you settle for. If they settle for being somebody's dishwasher that's their own fucking problem. If you don't settle for that and you keep fighting it, you know, you'll end up anything you want to be.” - Janis Wise words from the Queen! —⁣ ⁣#Janis #JanisJoplin #Quotes #WordsToLiveBy #RockNRoll #Rock #Queen

A post shared by Janis Joplin (@janisjoplin) on

Janis je 1970. godine imala nekoliko afera sa slavnim muškarcima iz svoje branše. Četiri mjeseca viđala se s frontmenom Led Zeppelina Robertom Plantom, nakon čega je imala i kratku aferu s Ericom Claptonom. Samo nekoliko tjedana prije negoli je umrla Janis je upoznala Davida Niehausa dok je bila u Brazilu. Američki profesor koji je u tom trenutku bio na putovanju oko svijeta proveo je nekoliko tjedana s Janis, no jako mu je smetala njezina ovisnost o drogama. Pjevačica mu je obećala da će se skinuti sa svih droga i kada bude čista, izgradit će život zajedno. Nažalost, to se nije dogodilo.

Janis Joplin preminula je 4. listopada 1970. godine, a njezino tijelo pronašao je producent koji se zabrinuo što se nije pojavila na snimanju nove glazbe. Poslao je kolegu da provjeri što se događa, a on je njezino tijelo pronašao u sobi pored kreveta. Liječnici su kasnije istaknuli kako je Joplin preminula od posljedica predoziranja heroinom.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene