Izgleda kao raj

Pogledajte kuću na koju je Gates prije godinu dana spiskao 43 milijuna dolara, kome će ona pripasti nakon razvoda?

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Bill Gates je jednu od svojih posljednjih kuća kupio u kalifornijskom Del Maru i ju platio 43 milijuna dolara, no sada se postavlja pitanje hoće li ostati njegova ili će pripasti supruzi Melindi od koje se razvodi.

Razvod Billa i Melinde Gates vruća je tema svjetskih medija otkako su putem društvenih mreža odlučili objaviti tu vijest, koja je zapravo mnoge šokirala.

Pogledaj i ovo showbuzz Neviđeni luksuz na vjenčanju Tko je sretni mladoženja koji je oženio kćer jednog od najvećih milijardera na svijetu?

Njihovu je braku došao kraj nakon punih 27 godina, a mnogi se pitaju kome će točno što pripasti nakon što službeno okončaju brakorazvodni proces, obzirom da je Bill četvrti najbogatiji čovjek na svijetu s imovinom koja se procjenjuje na 133 milijarde američke dolara.

Njegovo carstvo danas uključuje kuće u čak pet država, kolekciju automobila u kojoj se nalazi i Porsche vrijedan dva milijuna dolara, kolekciju umjetnina među kojima je Da Vincijev kod vrijedan 30 milijuna dolara te niz privatnih aviona. Gates je ujedno i najveći privatni vlasnik poljoprivrednog zemljišta u SAD-u, čija se ukupna površina prostire na 242 tisuće hektara u 18 različitih država.

A jedna od posljednjih luksuznih kuća koje je kupio je ona na obali mora na imanju Del Mar u blizini San Diega, koju je prošle godine platio čak 43 milijuna dolara. Wall Street Journal pisao je tada kako je to jedna od najvećih kupnji nekretnina ostvarena na tom području, a Bill ju je kupio od bivše supruge teksaškog milijardera i menadžera T.-a Booonea Pickensa, Madeleine Pickens.

Na imanju koje oduzima dah samo jednim pogledom nalaze se glavna obiteljska rezidencija, staklenik, gostinjsku kuću, spa prostor, kućno kine, bazen, jacuzzi za deset osoba i teniski teren. Imanje je sagrađeno 1999. godine, a djelo je poznatog arhitekta Kena Ronchettija. Glavna kuća sadrži šest spavaćih soba i četiri kupaonice koje se prostiru na 5.800 četvornih metara.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene