težak uspjeh

Pjevača benda koji je svijet osvojio jednim hitom oteli su i pretukli, fanovi su mislili da izmišlja

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Alex Band i Aaron Kamin 1996. godine su osnovali bend koji će pet godina kasnije osvojiti svijet singlom "Wherever You Will Go".

Američka grupa The Calling osnovana 1996. godine u Los Angelesu poharala je svijet hit-singlom "Wherever You Will Go", koji je duže od 25 tjedana bio na prvom mjestu brojnih svjetskih top-lista.

Grupu je osnovao Alex Band skupa s Aaronom Kaminom, dok je Kamin hodao s Bandovom sestrom. Zajedno su počeli svirati i pisati pjesme, a nakon što su u bend primili bubnjara koji je bio dvostruko stariji od njih, počeli su nastupati pod imenom "Generation Gap". Primijetio ih je Ron Fair, u to vrijeme Bandov susjed u LA-u, te su 1999. godine potpisali svoj prvi diskografski ugovor i promijenili ime u The Calling. Njihov prvi album "Camino Palmero" objavljen je 2001. godine, a odmah je postao hit zahvaljujući prvom singlu "Wherever You Will Go", koji je kasnije proglašen i singlom desetljeća, s obzirom na svoju veliku popularnost. Unatoč činjenici što je singl i danas jedan od najpoznatijih, dalje od toga bend nikada nije uspio.

Nakon što su se naglo proslavili pojavili su se i u filmu "Djevojke iz Koyote bara", u kojem su glumili bend, a pjevač The Callinga imao je još nekoliko izleta u glumačke vode te se pojavio i u seriji "CSI: NY".

Tri braka nakon raspada benda

Nakon objave albuma "Two" 2004. raspali su se, a Alex Band je nastavio u samostalnim vodama. Objavio je nekoliko EP-eva i singlova te je otvorio i vlastitu diskografsku kuću. Iako nikada nije postigao uspjeh svog prvog singla, i dalje se bavi glazbom.

Band se vjenčao za svoju dugogodišnju djevojku, glumicu Jennifer Sky, 25. srpnja 2004. godine. Nakon pet godina braka rastali su se, a 2010. godine zaručio se Kristin Blanford. Njegova druga supruga pojavila se i u nekoliko spotova koje je on snimio. Vjenčali su se godinu kasnije, no nisu dugo potrajali. Rastali su se nakon godinu dana braka. Sa Shaynom Weber Band je pred oltar stao 2013. godine, a tri godine kasnije dobili su prvo dijete, sina Maxa.

Otmica i teorije zavjere

Alex Band punio je medijske stupce i 2013. godine, kada je navodno otet. Dvojica muškaraca opljačkala su ga, pretukla i ostavila na tračnicama u Michiganu. Pronašao ga je slučajni prolaznik te ga je prevezao u bolnicu, gdje se oporavio od napada. Njegovu otmicu pratile su teorije zavjere te mnogi nisu vjerovali da se to zaista dogodilo.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

May The Force Be With You this Halloween! 👻

A post shared by Alex Band (@alexband) on

"Nisam se sam oteo ni pretukao. Cijela ta prevara o kojoj se priča jednostavno je neugodna", rekao je u intervjuu nakon oporavka. Policiji je rekao kako je šetao ulicom u Lapeeru u Michiganu te su ga oko 3 sati ujutro napala dva muškarca i strpala ga u plavi kombi. "Bio sam prestravljen i molio sam ih da me ne ubiju", ispričao je Band te kaže da su ga nakon toga izbacili na tračnice.

Grupa The Calling nakon tog incidenta pokušala je ponovno, a i prije dvije godine objavili su kako će ponovno na turneju.

1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Severina i Igor Kojić (Foto: Instagram) +0 Severina i Igor Kojić (Foto: Instagram) Celebrity Seve šuti ali Igor se oglasio: Na Instagramu jasno dao do znanja što misli o navodnim problemima u braku

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene