Prestrašno!

Izvela je najgnjusniju moguću prevaru na društvenim mrežama i svojim lažima obmanula pratitelje, teško je povjerovati da je netko sposoban na ovakav potez

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Belle Gibson izvela je najgnjusniju prevaru svojih pratitelja na društvenim mrežama tvrdeći da joj dijagnosticirano nekoliko karcinoma, a bila je fizički posve zdrava i zarađivala na svojim lažima.

Australska influencerica Belle Gibson šokirala je svijet svojom podmuklom i lažnom pričom koju je plasirala svojim obožavateljima na društvenim mrežama. Naime, tvrdila je kako su joj preostala samo četiri mjeseca života, no da je sama uspjela izliječiti neoperativni tumor mozga, i to zdravom prehranom.

Bila je to posve lažna priča na kojoj je Belle zarađivala novac prodajući čudesni recept o čudesnom životu nakon izlječenja o kojem je navodno bolesna maštala cijelo vrijeme.

"Crpila sam snagu iz ideje da spasim svoj život prehranom, odlučnošću i ljubavlju", navela je u knjizi recepata koju je objavila i prodavala, nažalost, stvarno bolesnim ljudima.

Belle je čak osmislila i aplikaciju koju su podržali neki od najvećih tehnoloških divova poput Applea, koji su također bez sumnje nasjeli na njezine laži.

No razotkrivena je 2015. godine kada su australski mediji utvrdili da je Belle lagala svojim pratiteljima, čak i to da je dio zarade darivala u dobrotvorne svrhe. Nakon brzog raspleta priče objavljeno je i da nikada nije imala tumor.

Ona je svoju "potresnu" ispovijest objavila 2014. godine tvrdeći da su joj dijagnosticirani karcinomi u krvi, slezeni, mozgu, na maternici i jetri.

Dvije godine kasnije australska ju je vlada kaznila novčanim iznosom od 240 tisuća funti zbog zavaravanja javnosti o doniranju novca i proglašena je krivom za kršenje pet stavaka iz potrošačkog zakona. Sudac koji je radio na slučaju zaključio je kako postoji mogućnost da je Belle samu sebe uvjerila u zablude u vlastitom zdravlju i vjerovala da je bolesna.

U cijeloj priči najgora su svjedočanstva osoba koje su pratile Bellin primjer i savjete, što je na kraju dovelo do pogoršanja njihova zdravlja. Među njima je i mlada Britanka Maxine, koja je otvoreno progovorila za BBC.

"Započela sam dijetu i izbacila gomilu navodnih štetnih proizvoda, one životinjskog porijekla, gluten i ugljikohidrate. Bilo je to ekstremno. Ubrzo sam postala toliko pothranjena da sam izgubila i mjesečnicu i zdravlje mi se počelo pogoršavati", ispričala je.

Ni dandanas nitko ne zna što je Belle potaknulo na takav strašni potez i prevaru, a australske su joj vlasti u svibnju ove godine počele oduzimati imovinu jer nije platila novčanu kaznu koju joj je odredila vlada njezine zemlje.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene